SHARE

Alegerile locale din 27 septembrie bat la ușă și, ca la fiecare scrutin, politicienii se mobilizează din timp, la nivel local, pentru a scoate oamenii la urne. Bineînțeles,  nu lipsesc promisiunile electorale de mai bine și pachetele cu alimente de bază, precum faină, mălai și nelipsitele sticle cu ulei.

 

Acest lucru s-a întâmplat recent și în Ștefănești, unde locuitorii orașului au primit chiar de la primarul în funcție Florin BUȚURA, candidatul PNL la primăria orașului ȘTEFĂNEȘTI, pachete cu diverse lucruri, după cum reiese chiar din filmulețele trimise de cetățeni pe adresa redacției.

Citeste si   Varujan Vosganian se retrage din Parlament: Simt că lumea politică de azi nu mi se potrivește

În videoclipurile și fotografiile trimise de locuitorii orașului Ștefănești, reiese cum primarul BUȚURA merge din casă în casă și distribuie pachete, în scop electoral.

Potrivit codului penal, pentru aceste fapte, BUȚURA este pasibil de închisoare

Articolul 386 din Codul Penal stipulează următoarele: „Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

La capitolul promisiuni, primarul liberal BUȚURA asigură ștefăneștenii de modernizarea și reabilitarea drumurilor, modernizări de școli, proiecte de milioane de euro și investiții în educație și cultură.

Citeste si   Scenariu catastrofal pentru Capitală. Viceprimarul Bădulescu, la Realitatea PLUS: Școlile vor rămâne închise până anul viitor, după Paște

 


SHARE

LEAVE A REPLY