SHARE

Blocuri distruse de firma care trebuia să le reabiliteze

În loc să intre în iarnă cu apartamentele izolate, proprietarii din două blocuri din ȘTEFĂNEȘTI s-au trezit că trebuie să facă reparații capitale din banii proprii, după ce blocurile au fost recent reabilitate printr-un proiect al administrației locale.

Ștefăneștenii se plâng ca lucrările nu au fost efectuate corespunzator, sunt revoltați că au locuințele inundate și distruse, și colac peste pupăză, lucrările au fost și sistate.

De anveloparea și reabilitarea blocurilor din ȘTEFĂNEȘTI se ocupă firma de construcții MAXIM SPECIAL CONSTRUCT, aceeași firmă care are numeroase contracte cu primăria ȘTEFĂNEȘTI, și aceeași firmă care este cunoscută pentru faptul că angajează la negru și nu își plătește angajații la timp sau deloc. MAXIM  SPECIAL CONSTRUCT este administrată de consilierul local liberal, Maricel Corneliu MAXIM, colegul de partid al primarului de ȘTEFĂNEȘTI, Florin BUȚURA.

Se întâmplă frecvent ca în domeniul reabilitărilor de blocuri, unde nimeni nu se îngrijește de banul public, diverși constructori mai repede să distrugă clădirile decât să le repare.

În ȘTEFĂNEȘTI, izolările blocurilor se fac din banii statului, iar locuitorii se plâng de lucrări de mântuială. Câștigătorul licitației pentru acest proiect este o firmă de casă a primarului BUȚURA, administrată de colegul de partid, Maricel MAXIM.

Prima ploaie mai serioasă din această toamnă a fost suficientă ca să arate cât de prost au fost reabilitate două blocuri din ȘTEFĂNEȘTI

Prima ploaie mai serioasă din această toamnă a fost suficientă ca să arate cât de prost au fost reabilitate două blocuri din ȘTEFĂNEȘTI. Apa s-a infiltrat prin tavan și pereți și a inundat apartamentele de la etajele superioare.

„În urma lucrărilor care s-au început în cadrul proiectului POCU, pentru că prin acest program s-a început renovarea blocurilor și refacerea izolației termice, la ultima ploaie s-au inundat două blocuri. Nu s-au finalizat lucrările pentru instalația sus de pe bloc și a plouat și a ajuns până la etajul 2, și oamenii acum se luptă să scoată apa din case.  Eu am apartament la etajul 4 și este foarte afectat. Este inundat și blocul de lângă”, declară un locuitor al blocurilor din Ștefănești.

De asemenea locuitorii celor două blocuri afectate de inundații reclamă faptul că de când muncitorii firmei MAXIM SPECIAL CONSTRUCT nu și-au mai primit banii, lucrările s-au oprit și nu se mai lucrează deloc. Unul din motive pentru care lucrările nu continuă este faptul că nu mai sunt muncitori.

„Sunt dintre noi care și-au făcut izolație din bani proprii, dar când a venit firma pentru renovări, au stricat ce s-a făcut de locuitori. Cei care locuim aici am încercat cât de cât să reparăm, dar cei de la firmă au stricat tot și acum e mai rău. Plouă în apartamente ”, declară un locuitor al blocurilor din Ștefănești.

Un alt locatar al blocurilor de la Ștefănești, consilierul local Cătălin STROE susține că nu se lucrează de mai bine de două săptămâni, iar acum blocurile și apartamentele arată mai jalnic decât înainte de renovare. De asemenea, acesta subliniază și faptul că proiectul trebuia finalizat de mult timp, doar că primarul s-a folosit de acesta ca mijloc de promovare în campania electorală ce tocmai a trecut.

Citeste si   ZECI de societăți comerciale și mijloace de transport persoane SCOTOCITE de POLIȚIȘTI! S-au aplicat AMENZI în valoare de 6.000 de lei

Călin STROE: „Cum a început campania electorală, a început și toată lumea să lucreze, cum s-a terminat campania, s-a terminat și lucrarea. A fost și o chestie politică”

„La ultima renovare mai mult s-a stricat decât s-a reparat. S-a făcut izolarea deasupra blocului, dar nefiind făcută în totalitate, la ultimele ploi care au fost a intrat apa în apartamente la oameni și pe casa scării, de la etajul 4 și până la parter. S-a infiltrat apa în tavanul apartamentelor și mai mult a afectat apartamentele decât le-a protejat.

Am înțeles că muncitorii care trebuiau să finalizeze lucrările nu au fost plătiți și au plecat pentru că nu s-a rezolvat problema cu contractul lor de muncă și cu plata lor. Lucrarea a rămas neterminată și plus că lipsesc burlanele pe care le-au scos de la oameni, și acuș vine iarna și nici burlane nu oamenii, și încălzirea se face pe baze de lemne, și ei le-au scos și au rămas toate așa.

Nu se lucrează de aproximativ 2 săptămâni, patronul dă vină pe ploaie, dar până să vină ploaia nu s-a știut că trebuie făcută lucrarea? Sau când a dat jos tabla de pe bloc trebuia pusă la loc. Ei au lucrat cu 3-4 muncitori necalificați, fără echipament de protecție și au făcut în bătaie de joc. Muncitorii nu și-au primit salariile , au plecat și lucrarea s-a sistat. După o săptămână după ce s-a sistat lucrarea, au venit și ploile. Atunci s-au stricat și apartamentele din nou.

Și mai sunt la blocurile celelalte, acolo chiar nu intra apa deloc în apartamente și acum, după ce au decopertat ei, mai degrabă locatarii au avut probleme cu apa.

Proiectul acesta este de foarte mult timp, dar culmea, cum a început campania electorală, a început și toată lumea să lucreze, cum s-a terminat campania, s-a terminat și lucrarea. A fost și o chestie politică, de campanie”, declară consilierul local Călin Stroe.

Reporterii Ziarului „Bună Dimineața Botoșani” au discutat cu administratorul firmei de construcții care se ocupă de reabilitarea blocurilor, și au încercat să afle mai multe informații, însă în viziunea domnului MAXIM această problemă nu-l vizează ci trebuie rezolvată de asociație sau fiecare proprietar în parte.

Citeste si   Autoritatea Rutieră Română își SUSPENDĂ activitatea cu publicul în TOATE agențiile teritoriale

Maricel MAXIM: „E problema de acum a lor, a locatarilor, să-și rezolve problema lor din interior. Noi am făcut ce trebuie”

„S-au făcut acolo șapele pentru apă și s-au dus în colectoare, în momentul în care s-au dus în colectoare, locatarii având colectoarele defecte și sparte în interiorul blocului, li se umezește, nicidecum nu se inundă.

E problema de acum a lor, a locatarilor, să-și rezolve problema lor din interior. Noi am făcut ce trebuie, acum vine și hidroizolația, și când vine această hidroizolație tot în colectoare se duce, deci în interiorul blocului, deja nu mai ține de noi, noi nu avem prins în contract și reabilitarea instalației pluviale în interiorul blocului. Asta o vor face ei prin asociația de locatari sau individual, eu nu știu, asta nu ține de noi.

Lucrările se continuă, și acum se lucrează. Pe perioada de ploaie nu se poate lucra pe șantier, schelele trebuie să fie uscate, nu se poate lucra pe ele dacă sunt umede, dar între timp oamenii au lucrat, s-a lucrat în atelierele societății, s-au pregătit coșurile de fum, se merge cu partea a doua de termoizolație și mai departe cu fațada.

Lucrările sunt în grafic, suntem conform graficelor, conform caietului de sarcini, și bineînțeles la o lucrare de construcții mai și plouă, mai sunt probleme de organizare, că nu le pot manageria pe toate 100% sau perfect”, declară administratorul MAXIM SPECIAL CONSTRUCT, Maricel Corneliu MAXIM.

De asemenea, reporterii Ziarului „Bună Dimineața Botoșani” au încercat să discute și cu primarul Florin BUȚURA, i-au expus problema stringentă a oamenilor, de care el nici măcar nu luase cunoștință, însă nu a dorit să ofere un punct de vedere.

„Dar ce am de discutat eu cu dvs. nu știu. Ați terminat campania electorală și încercați de acum să lămuriți în alte privințe? Ce problemă aveți de discutat cu mine?! Reclamațiile se trimit la primărie sau la firma la care lucrează. Reclamațiile nu se fac la „Bună dimineața Botoșani”, declară primarul orașului Ștefănești, Florin BUȚURA.

 

Citeste si   PMP Botoșani și-a prezentat candidații pentru alegerile parlamentare! VEZI lista completă pentru SENAT și CAMERA DEPUTAȚILOR

 


SHARE

LEAVE A REPLY