SHARE

Având în vedere faptul că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, pompierii militari și voluntari organizează acțiuni complementare de informare a cetățenilor, cu precădere, în zonele cu aflux de persoane (piețe, târguri, oboare, proximitatea spațiilor comerciale).

În completarea măsurilor dispuse la nivel național și județean pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, echipaje din cadrul subunităților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) „Nicolae Iorga” din Botoșani derulează activități de informare preventivă a populației în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este peste 1,5 la mia de locuitori.

 

Salvatorii botoșăneni se vor deplasa cu autospeciale de primă intervenție și comandă în zonele aglomerate și pe străzile localităților vizate, transmițând localnicilor, cu ajutorul portavocii, principalele recomandări preventive și adresându-le totodată rugămintea de a respecta toate măsurile impuse de autorități, informează Inspectoratul.

Mesajul transmis populației 

„Atenție! Pe raza localității dumneavoastră nivelul de răspândire a virusului SARS – COV 2 este foarte ridicat! Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune în pericol viața dumneavoastră sau a celor din jur. Purtați corect masca, acoperind nasul și gura. Păstrați distanța și evitați aglomerația. Mențineți în permanență igiena mâinilor, evitați contactul cu suprafețele comune și dezinfectați-vă. Încurajați persoanele din jur să respecte cu strictețe măsurile de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic dispuse de autorități”.

Totodată, s-a dispus intensificarea, la nivelul fiecărei unități administrativ – teritoriale, a acțiunilor  de informare preventivă a populației de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, cu precădere în zonele cu risc ridicat de răspândire, zone cu aflux de persoane (piețe, târguri, oboare, proximitatea spațiilor comerciale, mai arată IJSU.

„Pompierii botoșăneni asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI) Botoșani și continuă să execute, alături de reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control, verificări pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2. Pe această cale, facem, încă o dată, apel pentru respectarea regulilor și recomandările remise de autorități, pentru ca, împreună, să reușim diminuarea efectelor acestei pandemii!”, declară purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, Dorina LUPU.


SHARE
Citeste si   (P) Lucian TRUFIN: „Domnilor guvernanți, după ce ați închis piețele, prețurile în supermarketuri au crescut din cauza practicilor comerciale neloiale pe care trebuia să le anulați”

LĂSAȚI UN MESAJ