SHARE

În dimineața zilei de 25 octombrie a.c., lucrătorii din cadrul Secției de Poliției Rurală nr.10 Ștefănești, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în satul Durnești, judeţul Botoşani, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 25 ani din aceeași localitate.

Tânărul s-a urcat la volan băut și fără permis de conducere 

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar asigurarea obligatorie de răspundere civilă a autoturismului nu era valabilă.

De asemenea, întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică,  a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, tânărul fiind totodată sancționat contravențional conform prevederilor legislației în vigoare ce reglementează circulația autovehiculelor pe drumurile publice, iar ca măsuri complementare s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

Citeste si   CORUPȚIE?!? Verificările tehnice la Teatrul "Mihai Eminescu" date unei firme FĂRĂ EXPERIENȚĂ și ANGAJAȚI deținută de un anume Ilie ANDREI

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ