SHARE

Conform calendarului pentru alegerile parlamentare din acest an, data de 22 octombrie a.c. reprezintă termenul limită pentru depunerea listelor de candidați și a candidaturilor independente în circumscripțiile electorale din țară. Deci mai puțin de o săptămână până la depunerea candidaturilor, iar filialele partidelor politice din județul Botoșani amână desemnarea candidaților pentru Senat și Camera Deputaților.

Social democrații din Botoșani nu se grăbesc să-și stabilească listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, Doina Federovici, președintele Organizației Județene PSD Botoșani precizând că pentru ei, în momentul de față, prioritar sunt validările și închiderea negocierilor pentru ca administrațiile locale să poată funcționa coerent în perioada următoare.

Doina FEDEROVICI, președinte PSD Botoșani: „Deocamdată, prioritatea 0 este să definitivăm cu alegerile locale”

„Nu am întocmit listele cu candidați pentru parlamentare. Până nu așezăm localele cu negocierile pe fiecare localitate în parte mai durează. Deocamdată, prioritatea 0 este să definitivăm cu alegerile locale”, a declarat președintele PSD Botoșani, Doina Elena FEDEROVICI.

Cât despre liberali, surse PNL susțin că aceștia au votat deja listele pentru parlamentare. Primul la senat ar fi președintele PNL Botoșani, Costel ȘOPTICĂ, iar la Camera Deputaților Cristi ROMAN deschide lista, urmat de ACHIȚEI.

Citeste si   IMPACT FRONTAL! Un șofer care a vrut să DEPĂȘEASCĂ o coloană de mașini a lovit un AUTOTURISM ce venea din față

Florin ȚURCANU, vicepreședinte ALDE: „Cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare vom întocmi listele”

În noul partid rezultat în urma fuziunii ALDE cu PRO ROMÂNIA, PRO ROMÂNIA Social Democrată, Florin ȚURCANU declară că listele cu candidații pentru parlamentare se vor întocmi la începutul săptămânii viitoare. 

„Încă nu am definitivat și nu am discutat nimic. Cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare vom întocmi listele”, declară vicepreședintele ALDE Botoșani, Florin ȚURCANU.

În același timp, reprezentanții USR Botoșani au anunțat că pe data de 17 octombrie a.c. vor face publică lista cu candidații partidului pentru Senat și Camera Deputaților.

Citeste si   Raport NATO: România, pe al patrulea loc la banii alocați pentru Apărare, după SUA, Grecia și Marea Britanie

La nivel central, Partidul Mișcarea Populară (PMP) anunța ieri, 15 octombrie a.c., faptul că au fost încheiate listele de candidaturi pentru toate județele.


SHARE

LEAVE A REPLY