SHARE

Polițiștii botoșăneni, împreună cu toate instituțiile implicate în acțiunile de verificare, continuă activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii 55/2002.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 80 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 130 de mijloace de transport

În ultimele 24 de ore, aproximativ 150 de efective de poliție, jandarmi, poliție locală si politie de frontiera cu sprijinul specialiștilor din cadrul ISU, DSP, DSV si ITM, au organizat patru acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice, precum și mijloacele de transport în comun.

Au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei

Echipele de control au depistat 32 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu amenzi în valoare totală de 6.500 de lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Citeste si   28.901 acțiuni de CONTROL și AMENZI în valoare de 3.753.600 de lei aplicate de INSPECTORII de MUNCĂ de la data intrării în vigoare a Legii nr. 55/2020

Totodată, precizăm faptul că, nerespectarea măsurii de protecţie individuală de a purta masca de protecție astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţiile unde este obligatoriu, constituie contravenție şi se sancționează, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, cu amendă, de la 500 la 2.500 de lei.

Citeste si   BILANȚ SUMBRU pentru ROMÂNIA! În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.848 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19

SHARE

LEAVE A REPLY