SHARE

În perioada 22 – 23 octombrie, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu organizează cea de a VII-a ediție a Seminarului Eminescu.

Gândit, inițial, ca un cadru de discuții pe teme de creație eminesciană pentru profesori și studenți din Cernăuți, Republica Moldova și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Seminarul și-a extins cu fiecare an arealul, anul acesta adunând studenți de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea din Tiraspol cu sediul la Chișinău, Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți.

Ala SAINENCO: „Ediția din anul acesta a Seminarului va avea loc online, prin platforma ZOOM, cu prezentare live pe pagina de facebook a Memorialului Ipotești”

„Seminarul este la ediția a VII-a și a fost gândit inițial pentru studenții din Suceava, din Republica Moldova și studenți de la Universitatea din Cernăuți. Cu fiecare ediție și-a lărgit cumva arealul și în ediția aceasta a VII-a avem studenți de la Universitatea din Iași, Universitatea din Baia Mare, Universitatea din Timișoara, Universitatea din Sibiu și cred că și de la Universitatea din Cluj.

Studenții se întâlneau la acest seminar și discutau pe texte de Eminescu. Date fiind condițiile de pandemie, ediția de anul acesta va avea loc online și se va desfășura pe perioada a două zile, începând cu ziua de joi. Prima ședință este de deschidere și vineri vor avea loc două secțiuni în care se vor discuta două texte de Eminescu.

De asemenea, joi, cumulând cumva acest proiect cu Seminarul lui Eminescu cu ediția din octombrie a Poieților în Dialog, avem doi invitați, Dan Sociu și Stelorian Moroșanu, poieți botoșăneni.

Tot joi va avea loc și prezentarea unui filmuleț – „Eminescu la Cernăuți”, un filmuleț pe care l-a pregătit unul dintre studenții participanți la seminar de la Cernăuți.

Seminarul se va desfășura prin programul ZOOM și va fi postat pe Facebook, deci poate fi văzut online în timp real”, a declarat managerul Memorialului Ipotești, Ala SAINENCO pentru publicația „Bună Dimineața Botoșani”.

Pe 22 octombrie va avea loc ședința de deschidere

Seminarul își va începe lucrările pe data de 22 octombrie, ora 17:00, cu o ședință moderată de profesor universitar doctor Mircea A. Diaconu, Memorialul Ipotești / Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, urmată, la ora 18:00, de ediția din octombrie a proiectului <Poeți în dialog>. Lecturile poeților invitați pentru această ediție – Stelorian Moroșan și Dan Sociu – vor fi moderate de cercetător doctor Lucia Țurcanu, Memorialul Ipotești.

Citeste si   (P) PSD Botoșani: „Pe 6 decembrie votează în siguranță pentru siguranța sănătății tale, a locului tău de muncă și a educației copiilor tăi”

Pe 23 octombrie, lucrările Seminarului se vor desfășura în două secțiuni

  • Lecturi în dialog: între 10:00 și 12:00 – „Mihai Eminescu, Confesiune”, secțiune moderată de conferențiar  universitar doctor Daniela Petroșel, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava;
  • Lecturi în dialog: între 16:00 și 18:30 – „Mihai Eminescu, Cu gândiri și cu imagini”, secțiune moderată de asistent  universitar doctor Ioan Fărmuș, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.
Citeste si   FOTO | CERCETAȚI PENTRU FRAUDE INFORMATICE

 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ