SHARE

În Senat s-a adoptat, final, proiectul inițiat de PSD, astfel încât elevii din învățământul preuniversitar vor avea gratuitate pe toate tipurile de transport. PSD, dar și reprezentanții Asociațiilor de Elevi cer imperativ președintelui Iohannis să promulge legea, iar parlamentarilor PNL sau USR să nu o atace la CCR.

„Proiectul inițiat de PSD rezolvă problema transportului care, în varianta guvernului „dreptei unite” PNL-USR-PMP, elimina dreptul tuturor elevilor de a beneficia de reducerea la jumătate a costului cu transportul județean/interjudețean cu autocarul sau microbuzul. În varianta finală a legii promovate de PSD elevii din învățământul preuniversitar acreditat sau autorizat de statul român vor beneficia de gratuitate la serviciile de transport – rutier, feroviar – doar la clasa a 2-a, naval, cu metroul pe tot parcursul anului calendaristic, deci inclusiv în vacanțe. În acest fel este implicit asigurat accesul la educație al copiilor”, declară deputatul PSD, Marius Constantin BUDĂI. 

Întregul proces de decontare al costurilor a fost mult simplificat astfel încât autoritățile locale/județene/naționale pot acorda compensațiile corespunzătoare operatorilor de transport fără a implica școlile. Efectiv s-au debirocratizat, cât de mult s-a putut, toate operațiunile financiar-contabile care asigură gratuitatea transportului elevilor.


Proiectul a fost adoptat cu 97 de voturi. 30 de senatori, preponderent ai ”Dreptei Unite” au votat contra ori s-au abținut!

Citeste si   CUM se vor desfășura slujbele de CRĂCIUN anul acesta? GUVERNUL a făcut anunțul

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ