SHARE

Anual, în primele și ultimele trei luni, crește semnificativ numărul incendiilor cauzate de utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor folosite pentru asigurarea confortului termic.

Statisticele arată că, în perioada octombrie 2019 – martie 2020, în județul Botoșani s-au înregistrat peste 100 de incendii din cauza că proprietarii caselor nu și-au luat toate măsurile de siguranță înainte de sezonul rece. Mai bine de jumătate dintre aceste evenimente nu s-ar fi produs dacă proprietarii caselor și-ar fi reparat, izolat sau curățat coșurile de fum.

„Este bine de știut că sobele folosite pentru încălzit pe timp de iarnă și cele folosite pentru preparatul hranei, trebuie să aibă coșuri pentru evacuarea fumului executate din cărămidă pe fundație proprie. La trecerea prin planșeele din lemn sau alte materiale combustibile, pereții coșului de evacuare trebuie să asigure protecția termică față de acestea. Coșurile, indiferent de construcția lor, trebuie curățate de zgură o dată la cel mult două luni de funcționare”, declară purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, locotenent Dorina LUPU.


SHARE

LEAVE A REPLY