SHARE

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza întregului județ, au fost organizate 5 acțiuni punctuale, în sistem integrat, în cadrul acestora fiind controlate 100 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 97 de  mijloace de transport în comun.

Echipele de control au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.500 de lei, persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obliigatoriu.

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

Exemplu:

La data de 05 noiembrie a.c., în timpul unui control efectuat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, in interiorul unei societati comerciale a fost depistat un barbat de 38 de ani care nu purta masca de protectie, desi acest lucru este obligatoriu  in toate  spatiile publice (inchise/deschise) de pe raza municipiului Botosani.

Desi i s-a adus la cunostinta faptul ca portul mastii de protectie este obligatoriu, barbatul a refuzat sa se conformeze.

Mai mult de atat, la solicitarea politistilor de a se legitima, acesta a devenit recalcitrant si a refuzat oferirea de date care sa conduca la identificarea sa.

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

Cu sprijinul jandarmilor, barbatul  a fost imobilizat si condus la sediul politiei, unde i-a fost stabilita identitatea si a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 3.500 de lei. (2.500 pentru nerespectarea obligativitatii de a purta masca de protectie si 1.000 de lei pentru refuz de legitimare si adresare de injurii.)

Va recomandam sa respectati masurile impuse de autoritati si prevederile legale aflate in vigoare.

Nu dorim sa aplicam sanctiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ