SHARE

La data de 6 octombrie a.c., municipalitatea botoșăneană a lansat licitația pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea căii de rulare a tramvaielor, unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a municipiului.

Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), municipiul Botoșani este beneficiarul contractelor de finanțare nr. 5039/2019 și nr. 5718/2020 încheiate cu M.L.P.D.A. pentru realizarea obiectivului de investiții „Transport urban durabil în municipiul Botoșani prin reabilitarea, modernizarea și extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul”.

Licitația deschisă de municipalitate este efectuată pe două loturi care corespund celor două linii de tramvai, 101 și 102

LOTUL 1 – „Transport urban durabil în municipiul Botoșani prin reabilitarea, modernizarea și extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul – Reabilitare cale rulare traseu 101”, are o valoare de peste 67 de milioane de lei și prevede: înlocuirea a aproximativ 9 km de șine de tramvai, construirea a 18 stații și peroane, montarea a 9,12 km de fir de contact, înlocuirea a 234 de stâlpi de susținere și implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing.

LOTUL 2 – „Transport urban durabil în municipiul Botoșani prin reabilitarea, modernizarea și extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul – Reabilitare cale rulare traseu 102”, are o valoare de aproape 68 de milioane de lei și prevede: înlocuirea a aproximativ 8,56 km de șine de tramvai, construirea a 14 stații și peroane, montarea a 8,98 km de fir de contact, înlocuirea a 279 de stâlpi de susținere și implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing. 

Citeste si   (P) Lucian TRUFIN: „Domnilor guvernanți, după ce ați închis piețele, prețurile în supermarketuri au crescut din cauza practicilor comerciale neloiale pe care trebuia să le anulați”

Valoarea totală a proiectului este de 135.186.174,08 RON

Prin acest proiect, municipalitatea botoșăneană își propune creșterea numărului de pasageri, scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră, creșterea numărului de bicicliști și/sau pietoni și reducerea utilizării transportului privat cu autoturismele proprii. 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ