SHARE

VOLUNTARI DOROHOI reprezintă un grup de tineri ambițioși care au inițiat un club de voluntariat ce își propune a dona alimente sau haine familiilor nevoiașe.

„Primul caz s-a petrecut acum câteva zile, in Județul Botoșani, Comuna Brăești. Acesta avea legătură cu o familie a căror casă a luat foc. Noi văzusem postarea pe facebook și am cerut detalii celui care postase cazul, apoi am sunat câțiva prieteni și ne am mobilizat: am făcut cumpărături, le-am luat haine, alimente, jucării și tot ce au avut nevoie si le-am dus. Când am ajuns acolo familia era distrusă, având în vedere că nu au venituri și nu au cum să își refacă casa. Au un băiețel în vârstă de 7 ani, iar mama este însărcinată în luna a 6-a. Durerea și neajutorarea se citesc în ochii copilașului care, în timpul incediului, cu lacrimi în ochi întreba de papuceii, hăinuțele și ghiozdănelul său. Am primit mulțumiri și au fost foarte bucuroși când ne-au văzut, nu avem nevoie de mai multe .” a declarat Vlad ANGHEL, coordonatorul clubului de voluntariat.

Cazul din Brăești nu este singurul 

Pe lângă cazul nefericit al familiei din Comuna Brăești, tinerii au mai ajutat un bărbat din Tocileni, comuna Stăuceni și o bătrânică în vârstă de 82 de ani din Șipoteni, comuna George Enescu. Bărbatul a specificat că nu are curent electric, iar în urmă cu câțiva ani i-au degerat mâinile și picioarele, acest fapt fiind motivul pentru care nu își poate prepara singur hrana sau să muncească.

Citeste si   IMPORTANT! PROGRAM DE LUCRU pentru casieriile MODERN CALOR S.A. - 30 noiembrie și 01 decembrie

Privind planurile de viitor, coordonatorul clubului a declarat că nu au ceva planificat, „dar poate în viitor ne extindem și încercăm să ne facem un sediu pentru cazuri. Motivația noastră a pornit de la cazul din Brăești și pot să zic că ne-a afectat puțin. Părerea mea este că acest club o să țină cât mai mult, având în vedere că zilnic primesc mesaje de la diferite persoane care vor să ni se alature și să ajute”

Tinerii ajută respectând regulile de distanțare socială

„încercăm să ne protejăm cât putem și de fiecare dată ne dezinfectăm când mergem și când plecăm, pozele fiind singura situație în care stăm grupați” a adăugat Vlad ANGHEL.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ