SHARE

Printr-o ordonanță de urgență oficializată vineri, 16 octombrie a.c., pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani și care au venituri la nivelul pensiei minime garantate pot beneficia de acordarea de mese calde pe baza tichetelor valorice de 180 de lei pe lună.

În afară de persoanele care au cel puțin 75 de ani împliniți și primesc pensia minimă garantată  sau alte venituri, dar până la valoarea pensiei minime, tichete de masă vor mai ajunge la persoanele și familiile fără adăpost, persoanele și familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care n-au un domiciliu stabil.

Tichetele vor fi acordate începând cu luna decembrie a acestui an

Chiar dacă măsurile se aplică deja, banii se vor primi începând cu decembrie 2020, fiind vorba despre o plată retroactivă, adică pentru perioada cuprinsă între septembrie și decembrie 2020, totalizând 720 de lei.

Citeste si   IMPORTANT! Tichetele SOCIALE pot fi ridicate începând cu data de 9 decembrie de la sediul DAS!

Într-un comunicat de presă transmis, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș declară că:

„Tichetele vor fi repartizate în prima săptămână din luna decembrie a acestui an și se vor acorda retroactiv cu data la care a fost aprobată măsura, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie, astfel încât toți beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu venituri la nivelul pensiei minime sociale vor avea cei 720 de lei încărcați pe vouchere sau carduri în prima săptămână a lunii decembrie 2020”.

Important este și faptul că cei care nu se pot deplasa și îndeplinesc condițiile de acordare a tichetelor valorice vor primi mesele calde direct acasă.

Citeste si   NOI controale ale polițiștilor! AMENZILE au depășit 15.000 de lei

În cele ce urmează, beneficiarii vor primi un card asemănător celui bancar pe care îl vor putea folosi numai dacă prezintă și buletinul. Persoanele fără adăpost nu vor fi obligate să prezinte actul de identitate la folosirea tichetelor.

Acordarea tichetelor sociale are asigurată finanțarea din fonduri europene. 

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ