SHARE

Din cauza consumului ridicat de proteine animale, zaharuri, făinoase, alcool, tutun sau cafea, organismul nostru stochează substanțe chimice care se găsesc de regulă în produsele rafinate.

Detoxifierea implică adoptarea unei diete sau a unor produse speciale care pretind la ajutarea eliminării toxinelor din organism și totodată îmbunătățirea stării de sănătate.

Organismul nostru are un  mecanism foarte inteligent care ajută la eliminarea toxinelor fără ajutor exterior, dar implicarea organelor precum ficatul, sistemul digestiv, rinichii, plămânii și nu în ultimul rând pielea au un rol foarte important în detoxifiere.

De aceea, trebuie să fim în permanență atenți cu sănătatea noastră, pentru ca aceste organe să rămână sănătoase și să funcționeze la cote maxime.

Citeste si   Candidatul PSD, Dorin ALEXANDRESCU a câștigat un nou mandat în fruntea Primăriei DOROHOI

Reducerea consumului de zahăr și de alimente procesate are un rol benefic pentru organism, întrucât consumul acestor alimente pot duce la boli precum obezitate, diabet, cancer, boli cronice sau boli cardiovasculare. Aceste boli pot îngreuna procesul organismului de a se detoxifica.

Apa este „transportatorul” toxinelor din corp, eliminându-le prin urină, transpirație sau respirație

Specialiștii spun că peste 90% din cantitatea de alcool este metabolizată în ficat, iar enzimele hepatice metabolizează alcoolul într-o substanță chimică și dăunătoare numită acetaldehidă.

Dacă consumăm mai multă apă, aceasta nu potolește  doar setea ci reglează totodată și temperatura corpului, ajută la digestie, lubrifiază articulațiile și detoxifică organismul prin îndepărtarea toxinelor. Corpul hidratat corespunzător ajută la detoxifiere.

Citeste si   Rezultate oficiale parțiale pentru CJ Botoșani! Doina FEDEROVICI conduce detașat

Somnul ajută la eliminarea produselor secundare toxice acumulate pe toată perioada zilei

Odihna este din nou importantă pentru organismal nostru.  Somnul ajută creierul să își încarce bateriile și totodată, ajută și la eliminarea produselor secundare toxice acumulate pe toată perioada zilei.

Consumarea alimentelor bogate în antioxidanți cum ar fi fructele de pădure, nucile, cacaua cât și legumele, ajută organismul să lupte împotriva stresului oxidativ cauzat fiind de radicalii liberi care pot crește riscul de îmbolnăvire.

Așadar, cele mai multe diete sau regimuri care promovează detoxifierea implică:

Citeste si   Candidatul PSD, Angel GHEORGHIU a câștigat Primăria BUCECEA

– Să renunțăm complet la alcool, cafea, tutun;

– Să facem sport și mișcare în mod regulat;

– Să consumăm suplimente sau anumite plante medicinale;

– Să ținem post pe o perioadă de1-3 zile;

– Să ne hidratăm prin consumarea de lichide, apă, ceai, sucuri din fructe și legume.

Însă, trebuie să fim extrem de atenți deoarece o dietă bazată doar pe lichide nu este recomandată.  Este important să cerem sfatul medicului specialist înainte de a încerca orice fel de dietă .


SHARE

LEAVE A REPLY