SHARE

Simptomele ne indică de cele mai multe ori patologia, lucru știut din antichitate, însă ce facem când simptomele pot fi comune? Medicina modernă ne ajută să depistăm cu certitudine o anumită boală în cateva secunde sau ore. Totuși, simptomele ne ghidează spre un verdict cât precis și exact.

Coronavirus sau COVID-19 este o boală infecțioasă cauzată de un coronavirus recent descoperit numit SARS-CoV-2. Această boală poate afecta persoane de orice vârstă și sex. Majoritatea persoanelor bolnave de COVID-19 se vor confrunta cu o afecțiune respiratorie ușoară până la moderată și se vor recupera fără a fi nevoie de tratament intensiv sau special. În cazul persoanelor cu această patologie sunt frecvente: febra, tusea, respirația sacadată și pierderea mirosului; durerile musculare sunt comune, iar durerile în gât, pierderea mirosului, congestia, strănutul, durerile de cap și frisoanele sunt uneori.

Răceala obișnuită este, de asemenea, o infecție virală care poate fi cauzată de multe tipuri de virusuri. De obicei virusul infectează nasul și gâtul. Răceala obișnuită se manifestă de obicei ca o boală ușoară până la moderată. Poate afecta pe oricine, deși copiii sub șase ani sunt mai sensibili. În cazul persoanelor cu această patologie: febra, strănutul, durerile musculare, pierderea mirosului, strănutul și nasul care curge sunt uneori întâlnite; tusea, congestia, durerile de gât sunt comune, iar respirația sacadată, frisoanele și durerile de cap sunt rare.

Citeste si   Un tânăr din COSTEȘTI a băut bine și apoi s-a urcat la volan! Prins de polițiști s-a ales cu DOSAR PENAL

Alergiile apar atunci când sistemul imunitar reacționează la substanțe străine, cum ar fi praful, polenul, mucegaiul și anumite medicamente care pot fi inofensive pentru majoritatea oamenilor. În timpul unei reacții alergice, sistemul imunitar eliberează anticorpi (proteinele care transmit un mesaj celulelor pentru a elibera substanțe chimice) care provoacă simptome alergice. În cazul persoanelor care prezintă alergie: strănutul, mâncărimea ochilor, nasul care curge, congestia sunt comune; tusea, respirația sacadată, durerile de gât și de cap, frisoanele sunt rare, iar febra, durerile musculare și diareea sunt absente.

”Gripa este, de asemenea, o boală virală infecțioasă cauzată de un virus gripal”

Gripa este, de asemenea, o boală virală infecțioasă cauzată de un virus gripal. Gripa se poate manifesta într-os formă ușoară până la severă, formele severe apar mai frecvent la sugari și copii mici. În cazul persoanelor cu această patologie: febra, tusea, durerile musculare sunt frecvente; strănutul, frisoanele, durerile de cap, nasul care curge, și diarea poate apărea uneori.

Citeste si   26 unități de învățământ din județul BOTOȘANI își desfășoară activitățile didactice conform SCENARIULUI ROȘU

Oricine poate avea gripă, dar unele persoane prezintă un risc mai ridicat de complicații grave. Acestea categorie include: sugari, copii mici, persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu anumite afecțiuni medicale pe termen lung (precum diabet, astm sau boli de inimă) și femei însărcinate


SHARE

LEAVE A REPLY