Connect with us

Controale la spitalul Județean din Botoșani, după tragedia din Piatra Neamț

Administrativ

Controale la spitalul Județean din Botoșani, după tragedia din Piatra Neamț

Zece oameni au murit și alți șapte au fost grav răniți, după incendiul izbucnit sâmbătă seară în secția ATI dedicată Covid-19 de la un spital din Piatra Neamț. Tragedia se lasă cu controale în toate secțiile din țară, inclusiv la spitalele din Botoșani.

Pentru prevenirea tragediilor, președintele Consiliului Județean, Doina FEDEROVICI anunță controale amănunțite la Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani, spital aflat în subordinea CJ Botoșani.

„Am solicitat deja conducerii Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, spital aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, un control amănunțit, al tuturor instalațiilor, al aparaturii, precum și a condițiilor de punere în funcțiune a acestora, atât pentru sediul central din strada Marchian, cât și pentru toate secțiile exterioare.
Deși toate investițiile în Spitalul Județean „Mavromati” și în toate secțiile acestuia s-au făcut cu respectarea legii și a tuturor reglementărilor în vigoare, tragedia care s-a întâmplat la Piatra Neamț impune luarea unor măsuri de precauție suplimentare. De aceea, consider că este mai bine să facem încă o verificare minuțioasă pentru a fi siguri că atât personalul medical, cât și pacienții sunt în siguranță și că activitatea medicală se desfășoară în siguranță și cele mai bune condiții”, declară președinta Consiliului Județean Botoșani, Doina FEDEROVICI.

În Piatra Neamț a început deja o anchetă. O echipă formată din procurori de la Parchetul General a început cercetările la fața locului.

Tragedia de la Piatra Neamț pornește o serie de controale în toată țara. Guvernul a anunțat că toate secțiile de terapie intensivă din țară vor fi verificate de DSP și IGSU.

Continue Reading
You may also like...

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Administrativ

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top