SHARE

Municipiul Botoșani a ajuns la o rată de incidență a cazurilor de Covid-19 de 5,92 la mia de locuitori, potrivit datelor anunțate ieri, 16 noiembrie, de Prefectură. Rata de infectare este în creștere de la 5,80, cât era joi.

Potrivit unei declarații de presă făcută de prefectului județului Botoșani, Dan Nechifor, la nivelul municipiului Botoșani se va institui carantina în momentul în care indicele de infectare cu COVID-19 va atinge pragul de 6 la mia de locuitori. 

„În momentul în care vom ajunge la 6 (rata de infectare – n.r.) se va carantina municipiul Botoşani şi vom trece în acelaşi regim sau cel puţin apropiat, asemănător, celui din starea de urgenţă”, preciza prefectului județului Botoșani.

Doar câteva cazuri mai desparte municipiul Botoșani de carantinare

Până ca municipiul Botoșani să ajungă la rata de infectare de 6 la mia de locuitori, mai este nevoie de doar câteva infectări.

Citeste si   (P) Lucian TRUFIN: „Domnilor guvernanți, după ce ați închis piețele, prețurile în supermarketuri au crescut din cauza practicilor comerciale neloiale pe care trebuia să le anulați”

Carantinarea municipiului vine și cu noi restricții. Astfel, poate fi introdusă și pe timp de zi declarația pe proprie răspundere, deplasările fără motiv nu vor mai fi posibile, iar intrarea și ieșirea din localitate pe alte căi decât drumurile naţionale şi judeţene să fie interzisă.

De asemenea, Comitetul local pentru Situații de Urgență va putea lua eventuale alte măsuri restrictive, în ideea de a-i determina pe localnici să stea cât mai mult în case.

Citeste si   VIDEO | VEȘTI BUNE pentru BOTOȘĂNENI! Rectorul Tudorel TOADER: „Filiala UAIC la BOTOȘANI este o CERTITUDINE”

În ultimele 14 zile, la nivelul județului Botoșani au fost înregistrare 1.375 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2

La nivel judeţean, rata de infectare cu SARS-CoV-2 a fost, luni, de 2,72 cazuri la mia de locuitori, în timp ce în municipiul Botoşani acest indice a ajuns la 5,92. În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost înregistrate 74 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

De asemenea, amintim că în cursul zilei de ieri a fost anunțat și un nou focar de coronavirus la Secția de Psihiatrie de la Spitalul Județean Botoșani. Nu mai puțin de 23 de bolnavi au fost depistați pozitiv COVID-19.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ