SHARE

”Așa cum știți, Guvernul Orban a decis ca pensiile să crească în cuantum suportabil, care să facă sustenabil acest proces de majorare, și am crescut pensiile cu 14%, având acest cadru legal.

Acum, în contextul deciziei CCR, așa cum Parlamentul, anul trecut, a decis menținerea punctului de pensie care să aducă o majorare de 40%, la fel, Parlamentul, în actul legal de punere de acord a legislației cu deciziile CCR, se va pronunța cu ce este de făcut pe viitor. Cel mai important lucru legat de pensii este să putem asigura plata lor și echitate. În momentul preluării mandatului, am decis să creăm un grup de experți care să pună legislația în acord cu aceste principii”, spus Turcan. 

Ministrul Muncii a dat asigurări că, anul acesta, pensiile vor fi indexate cu rata inflației. ”Anul acesta, în bugetul trimis Ministerului Finanțelor, urmărim ca cel puțin indexarea cu rata inflației să se realizeze la nivelul pensiilor din sistemul puiblic de pensii”, a spus Turcan. 

Citește și: ”CCR a decis că majorarea pensiilor cu 40% este constituțională. Ce șanse sunt ca decizia să fie pusă în practică”

Citeste si   Parlamentarii BOTOSANENI au fost repartizati pe COMISII! Pe ce specializari vor activa in urmatorii 4 ANI

 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ