SHARE

ANALIZĂ asupra Programului de Guvernare al PSD ! Care sunt mesajele noii echipe Ciolacu formată din : Grindeanu, Firea, Tudose, Dâncu, Benea, Rafila, Chesnoiu

 

Ieri, (10.11 – n.r.), începând cu ora 18, la Romexpo, București, liderii PSD au prezentat programul de guvernare al PSD, în care se promit investiții, locuri de muncă, creșteri de pensii și salarii, dar nu se pomenește nimic de spitale regionale și de autostrăzi, care au fost puncte tari ale programului de guvernare din 2016.

În mod tradițional, lansarea Programului de Guvernare a fost pentru PSD, prin excelență un eveniment în sine, cu greutate în viața politică românească prin însăși conținutul politico-economic și social enunțat !

PSD nu a reușit să se adapteze la situația curentă, grevată de restricțiile impuse de pandemia în vigoare. S-a dat startul campaniei într-o notă oarecum anostă, care anunță o campanie neconvingătoare pentru electoratul tradițional al social-democraților, obișnuit cu întâlnirile publice și comunicarea personală.

Tema acestui program de guvernare este ”patriotismul economic”

Deși tema este una de maximă actualitate, totuși noțiunea este déjà rostogolită ca fiind una populistă și oarecum depreciată prin realitățile economice românești. În condițiile în care terenurile agricole aparțin în majoritatea lor multinaționalelor, exporturile produselor agricole se realizează în formă brută, importurile în industria alimentară dar și a bunurilor de larg consum asigură peste 80% din consumul intern, este dificil să mai discutăm în România despre conceptul de patriotism economic.

Dificil, dar nu imposibil ! Atâta timp cât mai există încă producători locali, merită făcute toae eforturile pentru susținerea acestora.

Marcel Ciolacu a discutat despre noua echipă a PSD

Președintele PSD Marcel Ciolacu a deschis lucrările declarând : ”Astăzi aici lansăm campania care va decide viitorul ţării noastre, în care noi toţi vom lupta împotriva incompetenţei crase, gestionării dezastruoase a Guvernului PNL. Spre deosebire de ei, noua echipă a PSD e pregătită să scoată România din întunericul în care i-a aruncat PNL. Noi PSD avem oameni competenţi care pot să implementeze aceste soluţii. Niciodată în istoria sa România nu a avut un Guvern atât de indiferent faţă de români, faţă de sănătatea şi viaţa lor”.

Reactivat, Sorin Grindeanu sprijină munca făcută în țara noastră

După demisia de la ANCOM, Grindeanu a revenit în forță la vârful PSD!

Sorin Grindeanu, fostul premier forțat de Liviu Dragnea să plece de la Palatul Victoria, a susținut în discursul său că PSD sprijină ”munca făcută în țara noastră”. PSD și-ar dori comunități educate, testarea populației, PSD vrea să garanteze siguranța locurilor demuncă. PSD promite creșterea salariilor și pensiilor mici pentru recuperarea decalajelor.

Firea și-a revenit după înfrângerea rușinoasă de la Primăria Capitalei pentru a întări noua echipă a lui Ciolacu

Gabriela Firea, fostul Primar General al Capitalei i-a îndemat pe români să iasă masiv la vot pentru a nu rămâne la putere PNL care a falimentat economia și ar fi pierdut bătălia cu pandemia de Covid 19.

Medicul Alexandru Rafila a insistat pe tema comunităților sănătoase, educate.

Fostul premier Mihai Tudose a declarat că PNL nu are niciun plan pe niciun sector economic.

Dragoș Benea, vicepreședinte PSD a declarat că PSD a eșuat în proiecția investițiilor pe infrastructură. Benea este vocea Moldovei, așa cum a ținut să precizeze și acesta în mod voalat!

Adrian Chesnoiu, candidat la Camera Deputaților a lăudat investițiile PSD în agricultură, pe perioada guvernării 2016-2019 și a criticat eșecurile PNL.

Vasile Dâncu a vorbit ca un veritabil profesor universitar și mare teoretician de un nou proiect de țară, de cointeresarea universităților, mediului de afacere, cercetării științifice pentru a gândi acest nou proiect de țară.

PSD promite în acest program majorări de pensii, reducerea impozitului în cazul salariilor situate sub pragul de 6.000 de lei,  revenirea la fondul strategic de investiţii, scutirea de impozit a  salariului minim şi a bonurilor de masă.

Majorarea stimulentului de reinserţie în muncă, majorarea indemnizaţiei de creştere a copiilor, voucherele pentru creşă sunt alte măsuri promise de PSD

Firmele ar putea primi până la 100.000€ pentru susţinerea activităţii antreprenoriale, garanţia fiind pentru 50% din credit. 50% din acest ajutor nerambursabil ar trebui să acopere salariile noilor angajaţi. Evident, este clar că se vor face multe afaceri care să reziste cât va exista ajutorul nerambursabil pentru salarii. PSD promite o schemă financiară de 500 de milioane lei anual pentru a sprijini transferul tehnologiei de la companiile străine la cele româneşti.

PSD ar vrea să creeze mai mult de 1 milion locuri de muncă, printr-o schemă de ajutor de stat în valoare de 1 miliard de euro. Industria farmaceutică, industria echipamentelor medicale, industriile chimică, petrochimică, alimentară,  industriile de tractoare, maşini, unelte şi utilaje agricole, nave.

Autostrăzile, spitalele regionale, promise în campaniile electorale trecute, nu mai apar printre promisiunile din acest an electoral.

Regiunea MOLDOVEI rămâne în aceeași formulă de nereprezentare politică! NU DERANJAȚI” scrie pe ușa conducerii PSD atunci când trebuie discutate proiectele mari ale MOLDOVEI

Dragoș BENEA a rămas singura opțiune de reprezentare politică a Regiunii Moldova în condițiile în care sudul beneficiază de o formă de reprezentare de peste 70% în conducerea PSD. Benea și-a arătat indignarea și dezamăgirea referitoare la subfinanțarea proiectelor regionale de care Moldova are maximă nevoie în mod deosebit în domeniul infrastructurii rutiere.

În mod voalat și după perdea, liderii din Moldova evită în continuare să deranjeze” conducerea PSD cu problemele regiunii din care fac parte. Nu este nici o surpriză, situația se perpetuează din anii 90 și, cel mai probabil nu se va schimba nimic nici în următorii 30 de ani! Moldovei îi lipsesc caracterele puternice care să reprezinte Iașul, Bacăul, Neamțul, Botoșaniul, Suceava și Vasluiul în conformitate cu votul de susținere și încredere pe care cetățenii acestor județe l-au acordat Partidului Social Democrat în ultimele 3 decenii!

Dar, tocmai pentru că liderii nu se ridică la înălțimea așteptărilor, susținerea și încrederea încep să scadă, iar rezultatele politice se văd! Ce va fi în 6 decembrie 2020? Râmane să vedem!


SHARE
Citeste si   DECIZII importante luate de Guvern. Florin Cîțu a anunțat când SCAPĂ România de MCV - VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ