SHARE

În cadrul rubricii „Aleșii la raport”, avem plăcerea să discutăm astăzi cu Marius Constantin Budăi, deputat PSD.

Acesta este parlamentar de Botoșani din 2016. A fost și preşedintele Comisiei de buget-finanţe din camera Deputaţilor, acum fiind doar membru al Comisiei. La experiența profesională a social-democratului Marius Budăi contribuie și trei ani în care a fost director executiv al Casei Judeţene de Pensii Botoşani. De asemenea, acesta a fost pentru o perioadă de timp și Ministrul Muncii.

Deputatul PSD a acceptat un dialog deschis atât despre relansarea economică și absorbția fondurilor europene, cât și despre probabila majorare a alocațiilor și pensiilor de către Guvernul PNL.

Marius BUDĂI: PNL e rupt de realitate, oamenii de afaceri români nu au primit niciun sprijin real. Acest așa-zis program destinat IMM-urilor este inaplicabil”

Rep.: Recent vicepremierul Raluca Turcan declara public la BOTOȘANI ca IMM- urile afectate de criza Covid vor primi 1 miliard de euro, și astfel guvernul Orban-PNL reușește să propună într-un timp record măsuri de relansare economică. Realitatea este că economia Românească cunoaște un regres galopant. Într-o declarație recentă Dvs apreciați ca aproximativ 100.000 de IMM -uri vor intra în insolvență. În acest context, cum comentați afirmația doamnei vicepremier? 

Marius Constantin Budăi : Antreprenorii români au arătat faptul că acest așa-zis program destinat IMM-urilor este inaplicabil. Cele mai multe cereri au fost respinse, nu a fost un real ajutor pentru micii patroni români, ci doar praf în ochi. Nu e vorba de ce spun eu, ci de ce spun micii antreprenori români: PNL e rupt de realitate, oamenii de afaceri români nu au primit niciun sprijin real. Au fost propuse doar masuri pasive, gen plata șomajului tehnic sau suportarea unei părți din salariu. Atunci când aceste subvenții vor înceta, companiile vor intra în insolvență sau faliment.

Citeste si   MAFIA lemnului vs POLITICA lemnului! Firma EGGER din RĂDĂUȚI "scuturată" de 5.000.000 EURO de Consiliul Concurenței

Rep.: Raluca TURCANU declara că Guvernul PNL a avut cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene de la intrarea în UE, în timp ce PSD a pus banii europeni în pericol ! Cât adevăr este în afirmația Vicepremierului Țurcanu ?

Marius BUDĂI : „Guvernul PNL a atras 0 euro, până în momentul de față, din fonduri europene, din proiecte propuse de liberali”

M.C.B.: Guvernul PNL a atras 0 euro, până în momentul de față, din fonduri europene, din proiecte propuse de liberali. Aceasta este realitatea. Toți banii care au intrat de la UE în România, pe mandatul PNL, sunt bani aferenți proiectelor depuse de PSD, din mandatul anterior. Guvernarea PSD a lăsat România cu o rată de absorbție de 35% și cu proiecte pentru încă 7%. Acum, cifrele oficiale ale Comisiei Europene indică o rata de absorbție de 42%, cu tot cu prefinanțări.

 Rep.: Un alt subiect de actualitate este creșterea alocațiilor copiilor. De ce credeți că Guvernul PNL subfinanteaza viitorul acestei țări, reprezentat prin copiii de astăzi?

M.C.B.: Din cinism. PNL adopta tunuri financiare acordând ajutoare de stat unor companii private cu acționariat străin din banii românilor, din banii de alocații ai copiilor români.

Rep. : Pensionarii sunt o altă categorie subfinanță de guvernul PNL, din cate știm, nici mărirea pensiilor nu va avea loc. Pentru ce alocă de fapt bani guvernul PNL?

Citeste si   Reprezentantul RADAR BOTOȘANI OFICIAL (Control Trafic) invitat la discuții la Primărie

M.C.B.: Precum spuneam, PNL cheltuie banii românilor pe subvenții acordate unor afaceriști străini, fără a-i păsa de români și România! PNL alocă miliarde și miliarde de lei pentru despăgubiri ale unor prieteni de partid, pentru firme de partid, pentru primării PNL și pentru firmele apropiate PNL.

BUDĂI: „Liderii PNL vând vise”

Rep.: În ciuda sumelor exorbitante pe care le declară în permanență doamna vicepriemier, Botoșanenii nu au beneficiat de niciun euro din fonduri europene de când este PNL la guvernare, cum comentați acest lucru?

M.C.B.: Nu doar botoșănenii nu au beneficiat, ci niciun român nu a beneficiat. Liderii PNL vând vise. Niciun român nu a primit niciun leu din fonduri europene pe niciun proiect al PNL. Așa cum vă spuneam, singurele plăți care se mai fac sunt pe vechile proiecte ale PSD.

 Rep.: Cum apreciați prestația Guvernului Orban în raport cu Botoșaniul în primele 7 luni ale acestui an?

M.C.B.: Zero! Nimic! Niciun leu! Poate doar hotelul familiei șefului PNL Botoșani este excepția. Aici s-au dat bani pentru carantinarea suspecților.

Rep.: Aveți un mesaj pentru Botoșanenii care vor citi acest material?

M.C.B.: Eu sunt convins că botoșănenii știu deja că singurul partid care s-a bătut, se bate și se va bate pentru salariile, pensiile și alocațiile lor a fost, este și va rămâne PSD!


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ