SHARE

”Noi avem un număr în jur de 1.390 de paturi la Terapie Tntensivă. (…) Mai avem în operaţionalizare încă 280 de paturi de la 24 de spitale, operaţionalizarea lor făcându-se între 7 şi 21 de zile”, a declarat ministrul. 

Tătaru a precizat că locurile de la ATI sunt în dinamică și că autoritățile încearcă să găsească în mod constant soluții și spitale unde paturile pot fi suplimentate. 

”În Bucureşti, în acest moment, avem suplimentare cu şase paturi la Spitalul Sfânta Maria, cu opt paturi la Spitalul Cantacuzino, cu 30 de paturi de Terapie Intensivă şi 30 de paturi de terapie intermediară la Spitalul Monza Metropolitan şi reevaluăm celelalte structuri care pot să facă adaptarea paturilor de Terapie Intensivă”, a subliniat ministrul Sănătăţii.

Citeste si   Campania de vaccinare antiCovid intră în linie dreaptă. Anunțul MOMENTULUI făcut de Ionel Dancă

Tătaru a precizat că există posibilitatea ca pacienții Covid să fie transferați în străinătate, dar a menționat că scopul autorităților este să evite acest lucru. 

”Sper să nu ajungem în acel moment, fiindcă reevaluăm tot ce înseamnă Terapie Intensivă, dar, dacă va fi nevoie, luăm în calcul şi acest lucru. După cum ştiţi, la nivelul comunităţii europene, există un mecanism pentru transfer în momentul în care într-adevăr nu mai avem această capacitate. În toată această pandemie au existat aceste transferuri de pacienţi în judeţele limitrofe sau la distanţă atunci când a fost nevoie de paturi pentru Terapie Intensivă”, a adăugat Tătaru.

Citeste si   Amenințări la nivel înalt după moartea conducătorului programului nuclear iranian, Mohsen Fakhrizadeh

Citește și: ”Klaus Iohannis: Ambiția noastră este să fim cu un pas înaintea pandemiei în privința locurilor la ATI. Ce spune despre testare și carantină”


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ