SHARE

Proiectele și investițiile în infrastructură reprezintă o prioritate pentru Primăria orașului SĂVENI care a demarat pe parcursul anilor 2016-2020 mai multe proiecte finanțate din fonduri europene, guvernamentale și locale. Astfel s-a continuat dezvoltarea echilibrată a infrastructurii stradale, educaționale, a rețelei de apă și gaz.

Misiunea primarului este aceea de a oferi servicii de cea mai bună calitate pentru satisfacerea nevoilor cetățenilor, în condiții de maximă eficiență. Principalele obiective ale activității desfășurate între anii 2016 și 2020 au vizat creșterea calității actului administrativ prin utilizarea tuturor resurselor, realizarea de servicii de calitate, orientate către cetățeni, atragerea de fonduri nerambursabile și investiții în infrastructură.

Astfel, în cele ce urmează vom enumera trei dintre cele mai importante direcții de dezvoltare  care au fost finalizate de către primăria orașului SĂVENI în perioada 2016-2020.

Infrastructură rutieră modernizată

Dezvoltarea infrastructurii rutiere a fost permanent în atenția Primăriei orașului  SĂVENI, astfel încât s-a reușit modernizarea a aproximativ 90% din rețeaua de drumuri de pământ sau drumuri pietruite. Până în prezent, primarul orașului Săveni, Relu TÂRZIORU declară că pentru modernizarea drumurilor de interes s-au investit peste 6 milioane de euro.

 „Cred că era mai mult un vis, o provocare, nici nu știu cum să-i zic, trebuie să ne gândim că trăim totuși într-un oraș și principala noastră preocupare a fost să creăm condiții urbane în Săveni. Încă de la început de când am intrat primar lungimea asfaltului din oraș totaliza 2-3 km doar pe drumuri naționale și drumuri județene și o dată cu instalarea mea în funcția de primar cred că am reușit să duc drumurile de pământ sau drumurile pietruite la 90% drumuri asfaltate.

Săptămâna viitoare încheiem în forță un proiect prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) de 9 km și 3 km pe care îi facem din fonduri proprii, undeva la 12 km, în afara celorlalți kilometri, să zicem un total de 30 de km pe care i-am turnat în mandatul precedent.

În orașul Săveni, zic eu, că în anul 2022 probabil nu o să mai avem nici un metru de drum care să nu mai aibă asfalt. Valoarea proiectelor este una considerabilă, cred că până în prezent pe asfaltări am adus peste 6 milioane de euro pe toate drumurile și este doar o mică componentă a Planului de Dezvoltare Urbană și de creare a infrastructurii unui oraș, în așa fel încât cetățenii orașului Săveni să trăiască decent, să aibă condiții urbane în Săveni, apă, canalizare.

Avem un proiect în valoare de 25.000 de euro care bate la ușă să înceapă, prin programul POEM și sper eu ca în cel mai scurt timp să rezolvăm și această problemă a locuitorilor în așa fel încât să fie mândrii de orașul în care locuiesc”, declară primarul orașului Săveni, Relu TÂRZIORU.

Investiții în infrastructura educațională

Unul dintre cele mai importante proiecte ale administrației publice locale din SĂVENI este construirea unei cantine cu toate circuitele necesare la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă”. Cantina este prevăzută cu circuite pentru alimente, cu frigidere și spații de depozitare, cu circuite pentru personal, cu vestiare și dușuri.

„Sursa de finanțare a fost prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba de o finanțare în valoare de 3 milioane de euro cu co-finanțare de 500.000 de euro din partea primăriei, și mai mult decât atât, noi am atras și sponsori aici, dar primăria efectiv, în anul care a trecut a dat 1 miliard 700 de lei vechi pentru a dota corpul C cu mobilier nou, cu table, cu jaluzele cu tot, iar firma AGRARIA NORD ne-a finanțat un laborator de informatică nou la cheie, în valoare de 30.000 de euro”, declară primarul orașului SĂVENI, Relu TÂRZIORU.

Centru Cultural din orașul SĂVENI

Un alt obiectiv de investiții care a făcut parte din demersurile administrației locale din SĂVENI pentru a îmbunătăți gradul de confort al localnicilor și a contribui la bunăstarea acestora, a fost amenajarea unui centru cultural în oraș.

„Când am intrat primar erau cred că peste 10 clădiri care erau în paragină și care nu mai suportau amânare. Noi cu centrul cultural am făcut acest proiect și am încercat, cred că în 7-8 scheme de finanțare, inclusiv pe transfrontalier, pe fonduri europene, și într-un târziu am reușit și l-am realizat prin fonduri guvernamentale, prin PNDL 1.

După finalizarea lucrărilor am mai depus un proiect prin GAL și am mai obținut fonduri europene de peste 70.000 euro cu co-finanțare undeva la 85.000 euro de unde am luat instalație de sonorizare cu mixer de tip Yamaha Digital.

Avem de toate, toate condițiile și adresabilitatea este una imensă, peste 100 de copii practică dansuri populare, peste 50 de copii vin și la dansuri moderne sau țigănești”, declară primarul orașului Săveni, Relu TÂRZIORU.


SHARE
Citeste si   Relu TÂRZIORU, un nou mandat în fruntea orașului SĂVENI!

LEAVE A REPLY