SHARE

Unitatea de Asistență Medico – Socială Ștefănești prinde viață

Consiliul Județean Botoșani, prin Președintele PSD, Costică MACALEȚI a demarat în această perioadă o serie de lucrări menite să dezvolte și să îmbunătățească serviciile de asistență și protecție socială oferite de către una dintre unitățile cele mai importante din subordine.

Este vorba despre Unitatea de Asistență Medico – Socială Ștefănești care este beneficiara proiectului de investiție „Construire Sediu Administrativ cu bucătărie și anexă spălătorie”, realizat cu finanțare din bugetul local al Consiliului Județean Botoșani.

În cadrul proiectului se propune realizarea unui corp de clădire cu regim de înălțime parter+etaj parțial, ce va avea destinația de sediu administrativ cu bucătărie, precum și a unei anexe cu regim de înălțime parter a cărei destinație va fi cea de spălătorie.

Lucrările de bază cuprind:

  • construcția propriu-zisă a clădirilor;
  • realizarea finisajelor interioare;
  • realizare finisajelor exterioare;
  • realizarea căilor de acces auto și pietonale;
  • alimentarea cu apă se va realiza prin intermediul unui branșament la rețeaua locală de alimentare cu apă;
  • realizarea instalațiilor interioare și exterioare inclusiv preluarea apelor meteorice;
Citeste si   (P) Proiecte de mare anvergură în municipiul DOROHOI! Primarul Dorin ALEXANDRESCU asigură DEZVOLTAREA municipiului și în anii următori

Execuția lucrărilor a fost demarată în cursul săptămânii trecute, fiind în stadiul de realizare a fundației.

„Astfel de investiții în serviciile medico – sociale de la nivelul județului nostru sunt absolut necesare și s-au regăsit întotdeauna printre prioritățile conducerii Consiliului Județean.

De altfel, pe parcursul acestor ultimi ani toate cele 6 unități de asistență medico – socială din subordinea Consiliului Județean Botoșani au beneficiat de investiții consistente, în funcție de necesitățile fiecăreia.

Scopul este acela de a îmbunătăți continuu serviciile pe care aceste unități le oferă, de a crea condiții de cazare de bună calitate pentru beneficiari și de asemenea, de a crea un mediu adecvat de lucru pentru personalul medical și auxiliar”, a precizat Costică MACALEȚI, Președintele Consiliului Județean Botoșani.

Valoarea lucrărilor este de 1.721.930,00 lei fără TVA, iar durata de realizare a investiției este de 24 de luni de la emiterea ordinului scris de începere a lucrărilor.

Petru OSTAFE, candidatul PSD pentru Primăria orașului ȘTEFĂNEȘTI: “Proiectul vine să încununeze eforturile consilierilor județeni PSD care au înțeles nevoia că acest proiect trebuia să prindă viață la ȘTEFĂNEȘTI”

„Din discuțiile avute ieri la Consiliul Județean Botoșani a reieșit implicarea activă a consilierilor județeni care au înțeles necesitatea acută a implementării acestui proiect în orașul Ștefănești. Eforturile noastre trebuie să meargă mai departe pentru că la acest moment, cetățenii orașului Ștefănești nu beneficiază de un centru de Permanență care să asigure la orice moment din zi și din noapte de asistență medicală obligatorie.

Este de neconceput pentru mine ca situația aceasta să mai treneze. Ștefăneștiul a stat prea mult timp în izolare din cauza lipsei de dezinteres a actualei administrații. Noi nu vrem să criticăm prea mult. Ne-am convins de incapacitatea și neputința celor care mai sunt astăzi în conducerea Primăriei, motiv pentru care am decis de mult timp să începem un efort susținut pentru proiectele Ștefăneștiului.

Iată că rezultatele încep deja să apară. Vrem să mulțumim consilierilor județeni social-democrați pentru faptul că au susținut acest demers și un gând bun, de recunoștință se îndreaptă de aici, din Ștefănești, către conducerea Consiliului Județean Botoșani asigurată de domnul Președinte Costică Macaleți și domnul Vicepreședinte Dorin Birta care au făcut totul posibil”, a declarat Petru OSTAFE, candidatul PSD pentru Primăria Orașului ȘTEFĂNEȘTI .

Doina FEDEROVICI: “Vom continua aceste proiecte și după 27 septembrie”

Prezentă la runda finală de discuții tehnice, Președintele PSD Botoșani – candidat al formațiunii pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Botoșani a apreciat faptul că acest proiect, ca și altele de altfel vine într-adevăr ca un rezultat firesc al muncii depuse de conducerea CJ Botoșani alături de consilierii județeni. Federovici a ținut să mulțumească Președintelui PSD al Consiliului Județean, Costică MACALEȚI și vicepreședintelui Dorin Birta pentru eforturile intense depuse în ultimii 4 ani pentru ducerea la bun sfârșit a acestor proiecte.

Citeste si   Peste 100 de unități școlare din Botoșani desfășoară activități didactice după scenariul verde

Candidata PSD pentru Consiliul Județean Botoșani a dat asigurări că proiectele actuale vor fi duse mai departe și după 27 septembrie.


SHARE

LEAVE A REPLY