SHARE

Nevoile de hrană ale populației în această perioadă au crescut pe fondul temerilor legate de evoluția pandemiei de COVID-19, inclusiv de modificarea obiceiurilor alimentare în situații de izolare medicală sau de carantină.
Pentru PSD, agricultura reprezintă o prioritate strategică pentru asigurarea hranei.  Conform senatorului PSD, Lucian TRUFIN, trebuie luate măsuri concrete pentru garantarea securității și siguranței alimentare a cetățenilor României.

Lucian TRUFIN, senator PSD: „Siguranță alimentară pentru România! Aceasta este prioritatea strategică a programului de guvernare al PSD în agricultură”

„Pandemia a arătat cât de vulnerabilă este România și cum continuă să fie pentru că guvernul Dreptei Unite nu are nicio viziune în ceea ce privește agricultura și nu este capabil să vină cu soluții care să asigure hrana românilor din producția internă.

Guvernul Orban a oprit ori subfinanțat programe vitale, lansate de PSD, a eșuat să acorde la timp despăgubirile pentru calamități, iar fermierii români sunt la pământ”, declară senatorul PSD, Lucian TRUFIN.

 Trei piloni strategici pe care PSD își bazează politicilor și măsurile în agricultură:

1) FINANȚARE JUSTĂ ȘI EFICIENTĂ – Utilizarea tuturor surselor de finanțare disponibile: buget național, fonduri europene, credite, alte surse de finanțare.
2) SECURITATE ALIMENTARĂ – Produse proaspete pe masa fiecărui român și procesarea în țară a materiei prime.
3) DURABILITATEA ACTIVITĂȚILOR AGRICOLE – Venituri sigure pentru fermieri, investiții durabile, sprijin pentru tinerii fermieri, programe susținute de dezvoltare pentru fiecare sector de activitate.

„În viziunea PSD, subvențiile agricole trebuie să crească până la 420 euro/ha. Irigațiile sunt vitale! PSD va DUBLA suprafața irigabilă a țării astfel încât aceasta să ajungă la 3,3 milioane de ha., în 2024, urmare a unor investiții de 2,7 miliarde de euro”, încheie senatorul social-democrat, Lucian TRUFIN.


SHARE
Citeste si   Hoții de bancomate, infractori care ”și-au făcut studiile” în străinătate. Noi detalii despre cum acționa gruparea destructurată recent

LEAVE A REPLY