SHARE

Administrația locală a comunei MITOC a finalizat un proiect ce și-a propus modernizarea unităților de învățământ din comună. În acest sens au fost construite grupuri sanitare în școli iar acum se lucrează la dotarea cu mobilier.

La mine proiectul este finalizat de anul trecut. Eu am finalizat ambele băi, și de la școala primară Horia, și de la grădinița cu program normal din satul Mitoc, comuna Mitoc. Băile sunt făcute, sunt recepționate, avem avizul de la funcționare de la DSP. Noi aveam dinainte, numai noi am refăcut băile pe care le-am avut în dotare. La Horia nu a fost baie de loc, am făcut o baie nouă, frumoasă, interioară. La restul stăm bine, ni s-au mai alocat niște sume de bani, 20.000 lei, poate o să ne mai trebuiască ceva, să completăm cu mobilier sau ceva. În rest totul este în regulă, noi suntem în grafic”, a declarat primarul comunei Mitoc, Ioan GALIȚ.

De asemenea, la nivelul comunei sunt în desfășurare sau finalizate mai multe proiecte de interes local. Prima­rul amintește de construcția unui cămin cultural nou și de reabilitarea sistemu­lui de alimentare cu apă.

„Acum în curs avem asfaltarea drumurilor de interes local. Din câte știu, constructorul va veni cât de curând să toarne covorul asfaltic, te­rasamentele sunt deja făcute. Este vorba de 4 km și 240 de metri, și valoarea este de aproape de 1.000.000 euro.

De asemenea, am finalizat și recepționat o sală de sport. Acum avem în curs, lucrăm la documentație, avem SF-urile făcute pentru un cămin cultural nou, tot prin CNI. Și proiectul cu apa este depus la CNI, proiect în valoare de 17.800.000 lei. Acesta constă în moderniza­rea sistemului de alimentare cu apă care conți­ne schimbarea țevilor, deoarece comuna Mitoc are un sistem de alimentare din `94 cu țevi de metal și vrem acum să reabilitam tot sistemul, cu bazine noi de depozitare, cu captare, iar la fel să mai facem un puț de mare adâncime prin care să ajutăm debitul”, declară prima­rul comunei Mitoc, Ioan GALIȚ.


SHARE
Citeste si   Un bărbat de 43 din DUMBRĂVENI, autorul mai multor FURTURI a fost identificat și REȚINUT

LEAVE A REPLY