SHARE

În cursul săptămânii trecute, Guvernul a aprobat înființarea Poliției Animalelor,  care va avea structuri în toate județele, va funcționa cu 488 de angajați și 88 de medici veterinari şi va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgență în salvarea animalelor.

marcel-vela,-mesaj-de-solidaritate:-”sunt-vremuri-pe-care-nu-le-am-putut-anticipa-niciodata”„Guvernul României a aprobat, miercuri seara, prin ordonanță de urgenţă, înfiinţarea Poliţiei Animalelor. O dorinţă a noastră, a tuturor, un proiect care a fost supus unei dezbateri lungi, unei transparenţe publice, am discutat cu toţi cei care sunt implicaţi în acest domeniu, cu asociaţii pentru protecţia animalelor, cu specialişti”, a declarat Ministrul Afacerilor Interne, Marcel VELA.

Ministrul a menţionat că a discutat şi cu ataşaţi de afaceri interne care sunt detaşaţi la reprezentanţele noastre diplomatice din alte state, pentru a analiza tot ceea ce există la această oră în alte legislaţii, astfel încât să se poată implementa, promova şi adopta un proiect de lege extrem de important.

„Odată cu apariţia acestei ordonanţe de urgenţă în Monitorul Oficial, Poliţia Animalelor va fi operaţională, va avea 488 de angajaţi plus 88 de medici veterinari, va avea structuri în toate judeţele şi vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară. În următoarele 60 de zile – este termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor –  ea vă fi operaţională.

Am prevăzut în proiectul de investiţii şi autoutilitare pentru Poliţia Animalelor, astfel încât să dotăm această structură la cel mai înalt nivel, pentru a interveni în timp operativ acolo unde este nevoie pentru a salva un suflet nevinovat”, a mai declarat Marcel VELA.

Reporterii Ziarului „Bună Dimineața Botoșani” au discutat cu reprezentanți ai Asociațiilor pentru Protecția Animalelor din Botoșani, iar conform spuselor acestora, POLIȚIA ANIMALELOR este un proiect care se dorește a fi implementat de mulți ani de zile, însă nu a avut succes din cauza deficitului de personal.

Acum câțiva ani, la Botoșani s-a încercat constituirea unei structurii care să funcționeze în sprijinul animalelor, dar pentru că era doar un singur angajat, acest proiect nu a avut succesul scontat.

„Politia animalelor este înființată de foarte mult timp dar nu are cine să pună în practică, nu sunt oameni. Sunt foarte multe animale maltratate, câini care au condiții grele de viață și consider că poliția animalelor este o idee extraordinară, doar că ar trebui să fie și oameni angajați care să pună în practică în urma sesizărilor făcute de oameni.

Inițiativa este foarte bună, o așteptăm de foarte mult timp. Eu știam că este înființată poliția animalelor, mai mult, la Botoșani era și un birou în acest scop. Profesa o singură persoană în cadrul Direcției Sanitar Veterinară, doar că nu făcea față o singura atâtor solicitări.. Acum ar trebui să ajute și jandarmii sau măcar să aibă niște oameni, niște bărbați care să pună în aplicare anumite sancțiuni.

Animalele au și ele drepturi, trebuie hrănite și îngrijite”, a declarat Dana ANDRIȘAN, Președintele Asociației ADOR Botoșani.


SHARE
Citeste si   (P) Marius BUDĂI: „Realitatea cifrelor arată că faptele guvernării PSD au crescut nivelul de trai al fiecărui botoșănean! PSD este garanția siguranței sănătății, educației și economiei!”

LĂSAȚI UN MESAJ