SHARE

După victoria de la municipiu, unde candidatul PSD Cosmin ANDREI a câștigat fotoliu de primar, și de la județ unde senatorul PSD Doina FEDEROVICI a câștigat președinția Consiliului Județean, PSD are majoritatea și în Consiliul Local. 

PSD a obținut 10.697, adică 36,6% din electorat

Potrivit rezultatelor finale, la nivelul municipiului Botoșani au fost înregistrate 29.204 buletine de vot valide. Din totalul voturilor valide, PSD a obținut 10.697, adică 36,6% din electorat. Pe următoarea poziție în CL se află PNL cu 8.436 de voturi, adică 28,8%. Cu 2.287 de votanți, alianța USR PLUS a intrat și ea în Consiliul Local.

În cele din urmă, au apărut rezultatele finale care indică faptul că și formațiunea politică PRO ROMÂNIA a trecut de pragul de 5%, fiind votată de 1.461 alegători, ceea ce înseamnă un procent de 5,002%.

Citeste si   Paradă de 1 DECEMBRIE fără PUBLIC în acest an la BOTOȘANI! IATĂ programul festivităților

În urma tuturor rezultatelor, Consiliul Local Botoșani va fi compus din 23 de consilieri: 11 vor fi de la PSD, 9 de la PNL, 2 de la USR PLUS și un consilier de la PRO ROMÂNIA

Social-democrații din Consiliul Local: Tamara Ciofu, Costel Lupașcu, Bogdan Buhăianu, Mircea Magdalena, Marian Murariu, Marius Buliga, Dana Lăzăruc, Mihail Tănasă, Călin Bosovici, Daniela Vicol și Marius Rogojinschi.

Liberalii din Consiliul Local: Cătălin Flutur, Costel Șoptică, Viorel Iliuță, Marius Oroșanu, Eugen Țurcanu, Cătălina Lupașcu, Cătălin Boboc, Daniel Botezatu și Andrei Amos.

Citeste si   (P) Credința poporului român este vie și de nestrămutat, indiferent de obstacolele puse de oamenii politici aflați la putere! Toți creștinii îl pomenim astăzi pe Sfântul Andrei, Ocrotitorul românilor!

Membrii USR din Consiliul Local: Marcel Gheorghiță și Raluca Curelariu.

În ceea ce privește reprezentantul formațiunii politice PRO ROMÂNIA, chiar dacă pe prima poziție pentru Consiliul Local se află Liviu TOMA, acesta este este eligibil și pentru Consiliul Județean. În eventualitatea în care acest va rămâne la CJ, locul în CL îi revine următorului pe listă, adică de Narcis ȘTEFAN.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ