SHARE

Programul Start-up Nation a apărut ca răspuns la nevoia antreprenorilor locali de consultanță și suport specializat la început de drum. Acest program național oferă finanțare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Finanțări europene și guvernamentale nerambursabile

Programul este destinat dezvoltării durabile a economiei locale și își propune responsabilizarea antreprenorilor precum și susținerea mediului privat.

Conform Consultantului de Fonduri din cadrul Start-Up Nation Botoșani, Bogdan Pîslariu, din cauza contextului epidemiologic actual generat în țară, numărul de aplicări pentru program a scăzut. De asemenea, au fost foarte multe amânări din cauza situației economice.

Citeste si   Partidul lui Victor Ponta pierde alegerile fără drept de apel

Contactat de reporterii Ziarului „Bună Dimineața, BotoșaniBogdan Pîslariu, Consultant Fonduri în cadrul Programului Start-up Nation Botoșani a declarat:

Momentan nu avem informații concrete despre forma finală sau cel puțin despre forma propusă spre dezbatere publică a proiectului. Sper ca programul de anul acesta să meargă mai bine decât cel din ediția precedentă. Ediția din 2018 a fost destul de numeroasă ca număr de înscrieri, însă ulterior lucrurile nu au stat la fel de bine pentru program. Din cauza pierderilor multor locuri de muncă, oamenii au fost reticenți în a-și implementa proiectul ulterior. În această ediție au fost multe amânări din cauza pandemiei și a situației economice în care se află țara noastră și în momentul actual”.

În momentul de față nu există o formă finală a proiectului din următoarea ediție. Încă există discuții în legătură cu modul în care va decurge programul, iar autoritățile încearcă să găsească cele mai bune variante pentru atragerea antreprenorilor locali.

„S-a amânat până la finalul acestui an zona de implementare a proiectelor depuse de anul trecut deși ideal era să fie finalizate în luna iunie. Apoi s-a făcut o amânare până la finalul lunii august și din luna august proiectele au fost amânate pe finalul anului din cauză că sunt destul de puține proiecte depuse pentru implementare în acest moment. Acesta a fost un mare dezavantaj legat de foarte multe locuri de muncă care trebuiau create. De altfel, cel puțin declarativ, reprezentanții Ministerului au spus că vor schimba această situație pentru acest an. Se dorește să nu se mai facă diferențierea pe locurile de muncă astfel încât să nu se mai ajungă la această situație neplăcută”, a mai declarat Bogdan Pîslariu.


SHARE

LEAVE A REPLY