SHARE

În comuna botoșăneană COȘULA vor fi reabilitate, prin intermediul unui proiect cu finanțare din fonduri europene, un număr de 27 de locuințe ale unor persoane din comunitățile marginalizate.

Administrația locală a lansat o licitație pentru lucrări de reabilitare la un număr de 27 de gospodării ale persoanelor din comunitățile marginalizate de pe raza comunei, aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1.012.500 lei, fără TVA. Sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene – Programul Operațional Capital Uman – POCU.

Durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni calendaristice dar nu mai târziu de 31.01.2021.

Citeste si   (P) PSD vine în sprijinul românilor care vor să voteze și sunt în carantină, după ce Guvernul PNL a încercat să îi blocheze și să le îngreuneze accesul la vot

Mircia ACATRINEI, primarul comunei COȘULA: „Pe lângă lucrările de renovare, locuințele vor fi racordate și la rețelele de utilități”

„Reabilitarea și renovarea celor 27 de locuințe sunt parte integrată a programului POCU- combaterea sărăciei. Pe lângă lucrările de renovare, locuințele vor fi racordate și la rețelele de utilități, apă, curent electric. De asemenea, vor fi montate și 41 de panouri fotovoltaice” declară primarul comunei COȘULA, Mircia ACATRINEI.

 

De asemenea, prin programul POCU, la nivelul comunei au fost înființate peste 20 de societăți comerciale și au fost create peste 200 de locuri de muncă.

„Grupul țintă al acestui program este format din 607 persoane. Valoarea totală a proiectului este de 4.000.000 de euro. Prin intermediul POCU am reușit să înființăm peste 20 de societăți comerciale, unele dintre ele sunt pe profit. De asemenea, au fost organizate cursuri de formare profesională și au fost create peste 200 de locuri de muncă. În prezent lucrăm la reabilitarea școlilor, a grădinițelor, lucrăm la infrastructura rutieră. Prin februarie ne apropiem de finalizarea proiectului”, încheie primarul comunei COȘULA, Mircia ACATRINEI.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ