SHARE

Administrația locală a comunei Gorbănești investește în modernizarea infrastructurii educaționale. În acest sens, în localitate au fost demarate mai multe proiecte ce au vizat tocmai îmbunătățirea și dotarea unităților de învățământ. În momentul de față se lucrează la amenajarea unui grup sanitar în interiorul școlii cu clasele I-VIII din localitatea Socrujeni.

„Am semnat contractul de servicii cu constructorul. Miercuri încep lucrările, într-o lună de zile lucrarea va fi gata, problema este că mai trebuie bani pentru a o finaliza.
Nu avem bani destui, ni s-au dat 89.000 de lei, noi am mai pus încă 70.000 de lei și tot nu ajung. Este vorba de foraj. Ne-au luat la întrebări de la Inspectorat că de ce așa de scump, că la Botoșani e mai ieftin. Păi la Botoșani ai apă, ai canalizare, ai toate utilitățile, eu trebuie să le fac pe toate.
Noi deocamdată începem lucrarea, facem cât putem, ne-ar mai trebui în jur de 60.000, în rest ne ajung banii, și sperăm că vom face o rectificare de buget și vom rezolva, dacă nu ne mai dă Inspectoratul. Poate găsim înțelegere și ne mai dau ei bani.
Restul Școlilor din comună sunt toate dotate cu grupuri sanitare interioare, mai puțin cele construite prin Banca Mondială, acelea nu înțeleg de ce le-au făcut prin Banca Mondială și cu baia tot în curte. În rest, toate celelalte 5 unități școlare au baia în interior”, declară primarul comunei Gorbănești, Gigă ILIESCU.

De asemenea, un alt proiect care este în derulare acum la nivelul comunei, și este foarte important pentru locuitorii din Gorbănești, constă în extinderea rețelei de apă.

„Acum mai avem în derulare un proiect de aducțiune rețea de apă pe satele Vânători și Gorbănești. Investiția va fi în valoare de aproximativ 9.000.000 lei și sursa de finanțare este prin PNDL”, încheie primarul comunei Gorbănești, Gică ILIESCU.


SHARE
Citeste si   DOSAR PENAL pentru un șofer sucevean BĂUT care gonea pe străzile Botoșaniului

LEAVE A REPLY