SHARE

POAD, sau Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020, sprijină financiar unitățile menite să ofere asistență persoanelor care fac parte din categorii defavorizate. Mai exact, în Romania se acordă sprijin pentru această categorie prin distribuirea de produse alimentare și asistență materială.

Mai mult decât atât, programul este menit să contribuie la descurajarea discrepanței dintre categoriile de persoane, astfel încât să se ajungă la o coeziune, la reducerea sărăciei și la creșterea nivelului de trai. Astfel, se distribuie alimente, materiale școlare, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și produse de igienă, printr-un fond de aproape 520 milioane de euro, din care doar 15% este finanțarea guvernamentală, restul fiind suportat de Uniunea Europeană.

În județul Botoșani, programul a fost demarat la începutul lunii iulie iar grupul țintă a fost format din 38.278 de oameni. Autoritățile s-au mobilizat rapid iar pachetele au fost distribuite în cel mai scurt timp. Pachetul alimentar conținea produse de bază, neperisabile.

Recepționarea și distribuirea produselor alimentare și de igienă s-au realizat în condiții de maximă siguranță, având în vedere contextul epidemiologic național și internațional.

“Proiectul a fost încheiat, am reușit să ne mobilizăm foarte repede și să trimitem cele două pachete la fiecare persoană defavorizată. Este un proiect al guvernului și speram ca, în viitor, să putem să accesăm din nou astfel de fonduri, pentru că oamenii din Botoșani au nevoie. Instituția Prefectului are rolul de coordonator în acest proces care înseamnă un real sprijin pentru botoșănenii aflați în situație dificilă” a declarat Prefectul Botoșaniului, Dan Nechifor.


SHARE
Citeste si   Peste 100 de unități școlare din Botoșani desfășoară activități didactice după scenariul verde

LEAVE A REPLY