SHARE

În urma raportului Curții de Conturi privind cheltuielile publice în timpul perioadei de criză în care se arată că Guvern liberal a fost găsit vinovat de o serie de ilegalități care au atentat la viața oamenilor, Președintele Comisiei Parlamentare de Anchetă privind Achizițiile și Gestionarea Stării de Urgență, Marius BUDĂI, declară public faptul că reprezentanții Guvernului au săvârșit fapte penale și că tunurile financiare orchestrate de PNL vor fi anchetate penal. 

„Raportul Curții de Conturi despre cheltuielile publice în timpul perioadei de criză este șocant și revoltător. Cu siguranță va fi analizat în cadrul comisiei de anchetă pe care o conduc.

Sunt probe de o gravitate excepțională, care indică săvârșirea unor fapte penale de către înalți reprezentanți ai Guvernului. În raport se vorbește de adevărate tunuri financiare, de risipirea nepermisă a banului public, de umflarea de 100 de ori a prețului pentru măștile de protecție pe care tot Guvernul ne-a obligat să le purtăm, de expunerea la risc a personalului medical din prima linie, dar și a întregii populații, de plăți ilegale și multe alte lucruri deosebit de grave”, declară deputatul PSD, Marius Constantin BUDĂI, actualul Președinte al Comisiei Parlamentare de Anchetă privind Achizițiile și Gestionarea Stării de Urgență. 

Totalul cheltuielilor destinate combaterii COVID, până la 30 iunie, s-a ridicat la 1 miliard de euro. Din această sumă doar 212 milioane de euro au fost angajamente legale dedicate achizițiilor publice în perioada stării de urgență. Curtea de Conturi a făcut 949 de controale și a constatat 825 de cazuri de abateri, nereguli, erori și ilegalități.

„Vom verifica toate aceste probe. Vom cere și un punct de vedere de la Guvern. Dacă în urma analizei comisiei se vor confirma toate aceste fapte penale descrise în Raportul Curții de Conturi, atunci vom face ceea ce ne cere legea, și vom trimite concluziile noastre la Parchet pentru începerea unei anchete penale. Dacă ceea ce scrie în acel Raport se confirmă, atunci avem un răspuns de ce Guvernul Orban ne spune că nu mai are bani pentru dublarea alocațiilor.

Au fost bani, dar nu pentru copii și pensionari, ci pentru clica de partid PNL. Știm că în cazul UNIFARM, care apare pe larg în Raportul Curții de Conturi, este implicată o persoană foarte apropiată de domnul Orban.

Una dintre întrebările pe care o voi adresa primului ministru Orban va fi dacă în această perioadă de pandemie a intrat în contat, direct, telefonic, pe mail, prin whatsapp, cu acea persoană care a fost implicată în șpaga de la UNIFARM, pe care o anchetează acum DNA. Vă voi ține la curent cu evoluțiile din cadrul Comisiei de anchetă”, încheie deputatul PSD, Marius Constantin BUDĂI, actualul Președinte al Comisiei Parlamentare de anchetă privind achizițiile și gestionarea stării de urgență. 


SHARE
Citeste si   Un tânăr din COSTEȘTI a băut bine și apoi s-a urcat la volan! Prins de polițiști s-a ales cu DOSAR PENAL

LEAVE A REPLY