SHARE

Astăzi, în cadrul rubricii ”Interviul Săptămânii” îl avem alături de noi pe Ionuţ VĂCULIȘTEANU, muzeograf al Muzeului de Etnografie Botoșani.

Rep.: Care este situația actuală a muzeului? Cum a fost perioada de pandemie?

Ionuț Văculișteanu: Perioada de pan­demie a fost destul de dificilă. La început s-a lu­crat de la domiciliu o pe­rioadă.

Muzeul a fost des­chis doar cu jumătate din angajați iar vizitatorii nu au putut veni pentru că spatial nu a fost deschis pentru vizitare. O parte din muzeografi au lucrat de acasă postând pe Fa­cebook articole despre patrimoniul muzeului.

Rep.: Toată această scădere bruscă a dus la pierderi pentru muzeu?

I.V.: Da, în toate domeniile. Pentru că nu au mai venit vizitatori bineînțeles că și încasările au fost reduse . Nu s-au mai vândut bilete, publicații, tipăriturii, tot ce oferea muzeul.

Rep.: Cum s-a desfășurat activitatea în mediul online în timpul stării de urgență? Dar în prezent?

I.V.: Pe paginile noas­tre de facebook, pe pagi­na Muzeului de Etnogra­fie Botoșani am avut o activitate foarte intensă. Chiar am rămas surprinși de câtă priză a avut la pu­blic. Probabil și pentru că în această perioadă nu au reușit să ajungă la muzeu au fost foarte interesați de ce anume postam noi în mediul online.

Citeste si   FOTO | ZECI de pachete cu JUCĂRII și HAINE au fost distribuite către mai multe familii din BOTOȘANI

Dorim să menținem activitatea pe pagina de Facebook doar că după ridicarea restricțiilor nu vom posta la fel de des. În timpul pandemiei postam în fiecare zi câte un expo­nat al zilei cu foarte multe informații. Informațiile multe s-au dat atunci des­pre fiecare meșteșug, fie­care ocupație sau ce era mai important.

Acum vom continua activitatea în special cu expunerea unor obiecte mai interesante care de altfel pot fi văzute și pe viu la muzeu.

Vom posta când se vor relua activi­tățile muzeului pentru că asta ne-a lipsit cel mai mult, activitățile cu pu­blicul, cu copii, cu vizita­tori, foarte multe expozi­ții, vernisaje.

Citeste si   Reprezentantul RADAR BOTOȘANI OFICIAL (Control Trafic) invitat la discuții la Primărie

Probabil cel mai mult ne lipsesc aces­te lucruri pentru că nu mai avem posibilitatea să le facem pentru că au fost interzise. Așteptăm să se regleze această situație pentru a putea reîncepe aceste evenimente.

Pe Facebook vom posta co­municatele de presă îna­inte de activități pentru a putea să facem aceste lu­cruri cunoscute în mediul online și apoi va fi postată și activitatea respectivă cu părerile de după.

Rep.: Ce părere aveți despre măsurile luate de autorități și cum considerați că va fi perioada următoare?

I.V.: Am încercat să ne aliniem și noi măsurilor generale. Ce spun medi­cii este lege, nu avem ce face. Ne supunem în con­tinuare măsurilor.

Rep.: Aveți un mesaj pentru colegii dumneavoastră, dar și pentru persoanele care vor citi acest material?

I.V.: Le urez multă pu­tere de muncă în continu­are și sănătate pentru că asta e cel mai important, să revenim unde am fost cândva.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ