SHARE

În baza unui contract de sponsorizare, Muzeul „Mihai Eminescu” din cadrul Memorialului Ipotești va fi modernizat și dotat cu noi tehnologii. Sponsorizarea vine din partea unei familii române, dar stabilită de foarte mulți ani în Australia. Cu suma acordată vor fi achiziționate două totemuri digitale cu PC integrat, touch screen, software dedicat, antene pentru optimizarea semnalului WiFi și iluminate 3 săli din muzeu.

„Vor fi două totemuri, acestea sunt dotările care au fost stabilite printr-o anexă la contractul de sponsorizare, acolo este trecut exact utilajul pe care îl procurăm. Până la sfârșitul anului vor fi finalizate aceste dotări.

Este an bugetar, și până la încheierea anului bugetar vom face toate aceste dotări, acum depinde cât de repede demarăm procedurile și cât durează ele. Noi ne dorim să încheiem cât mai repede toate procedurile. După rectificarea bugetară va fi vizibilă în bugetul Memorialului și suma investiției”, declară managerul Memorialului Ipotești, Ala SAINENCO.

Acum urmează procedurile de aprobare, de achiziționare și instalare a utilajului în incinta Memorialului. La final de an, vizitatorii Memorialului Ipotești vor avea ocazia să revadă spațiile Muzeului „Mihai Eminescu” dotate cu noi tehnologii.

Citeste si   Bărbat arestat preventiv pentru conducere fără permis

SHARE

LEAVE A REPLY