SHARE

Astăzi, în cadrul rubricii ”Interviul Săptămânii” îl avem alături de noi pe Flavius DAMEAN, directorul executiv al  Asociației Organizatorilor de Evenimente și coordonatorul departamentului proiecte al Societății Culturale ARLECHIN Botoșani.

Societatea Cultural Artistică “Arlechin” Botoșani își propune, de peste 25 de ani, să faciliteze accesul tinerei generații la educație și cultură, prin implicarea în activități educative, socio-culturale și socio-profesionale, de formare și orientare profesională a acestora.

Astfel, de la an la an, Arlechin Botoșani s-a îmbogățit cu noi domenii cultural-educative, precum: artă, cultură, educație, divertisment, sport, turism, devenind un centru cultural-educativ de prestigiu.

Rep.: Cât de afectată a fost Societatea Arlechin Botoșani  în timpul pandemiei?

„Activitatea artistică și educativă a Asociației Culturale Arlechin a fost stopată„

Flavius DAMEAN: Activitatea artistică și educativă a Asociației Culturale Arlechin a fost stopată, la fel ca în toată țara. Dar noi, împreună cu Centrul Județean pentru Voluntariat și Unitatea Județeană pentru Tineret am desfășurat diferite campanii umanitare și ne-am implicat pe partea de social. Cumva, nu ne-am închis toată activitatea, doar pe partea de cursuri am întrerupt. Ne-am implicat în activități de voluntariat, cu și despre tineri.

Citeste si   REABILITAREA zonei de pe strada Adrian ADAMIU este tot mai aproape de REALIZARE! 5 oferte pentru reabilitarea străzii

Rep.: Cum s-a desfășurat activitatea în timpul pandemiei?

„Pe data de 1 iunie am distribuit pachete la cei din Botoșani, Dorohoi și Centrele Sf. Mina”

F.D.: Noi am desfășurat campania “Din Dragoste pentru Comunitate”, un proiect care a fost inițiat începând cu anul 2011, am făcut donații de tablete și laptopuri pentru copiii nevoiași care s-au afirmat la învățătură. Pe data de 1 iunie am distribuit pachete la cei din Botoșani, Dorohoi și Centrele Sf. Mina.

Am reluat activitatea mai mult în județ, la Flămânzi, Bucecea, iar la Botoșani vom începe activitățile săptămâna aceasta. Am mai făcut evenimente în aer liber, dar am avut și activități punctuale online. Totuși am păstrat o legătură cu cursanții.

Rep.: Ne puteți vorbi despre proiectele de viitor? Ce planuri aveți pentru Asociațiația Culturală Arlechin?

F.D: Noi suntem activi și dinamici și o să încercăm să dăm drumul la activități chiar și cu un efectiv mai mic în clase, atât în Botoșani, cât și în Suceava, unde vom deschide filiale la Arbori și Bosanci. Avem în plan diverse deschideri de centre și sucursale Arlechin.

Citeste si   Reprezentantul RADAR BOTOȘANI OFICIAL (Control Trafic) invitat la discuții la Primărie

Rep.: Cum percepeți măsurile luate de autorități privind deschiderea noului an școlar?

F.D.: Cred că fiecare instituție ar trebui să găsească metodele cele mai bune care li se potrivesc. Nu poți compara o instituție de la oraș  cu una de la țară, iar cel mai bine știe directorul și Consiliul de Administrație. Măsurile sunt binevenite, uneori poate sunt exagerate, iar noi trebuie să ne protejăm.

Rep.: Aveți un mesaj pentru elevii și colegii dumneavoastră?

F.D: Un mesaj ar fi că fiecare dintre noi și dintre cei care participă la activități să respecte cât mai mult măsurile de igienă personală și cele de distanțare fizică, dar să aibă și o gândire pozitivă, să vadă partea bună a acestei crize.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ