SHARE

Pandemia de coronavirus face prăpăd în întreaga lume. Nici o țară nu a reușit să dezvolte un tratament pentru a combate eficient virusul SARS-Cov-2

La nivel european, pacienții testați pozitiv sunt tratați în urma unei scheme de tratament.

Zi de zi personalul medical întâlnește pacienții infectați sau potențial infectați și încearcă să le fie alături pentru a putea trece cu bine peste încercarea de care au parte.  Persoanele implicate în managementul diverselor spitale fac eforturi deosebite pentru a găsi cele mai bune soluții de organizare.

Toți cei implicați încearcă să se adapteze continuu, încearcă să facă față cât pot de bine la diversele situații care apar, deoarece totul este într-o dinamică permanentă.

Oana Arhip, medic în cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” a povestit că:este cumplit și copleșitor sa vezi lupta pentru fiecare respirației a pacientului, care e atipica in comparație cu tot ce am învățat și am văzut la bolile pulmonare, cardiace , neoplazice.”

Dr. Oana Arhip: „Această suferința e cu totul altfel decât mi-am imaginat, atacă resursa de viață vitală – AERUL!”

„După prima gardă din linia întâi pot spune ca doar optimismul, experiența sau tinerețea nu ajută! Această suferința e cu totul altfel decât mi-am imaginat, atacă resursa de viață vitală – AERUL! E cumplit și copleșitor să vezi lupta pentru fiecare respirație a pacientului, care e atipică în comparație cu tot ce am învățat și am văzut la bolile pulmonare, cardiace, neoplazice… E altfel! Și nu reacționează cum am vrea, are un program prestabilit necunoscut, pe care doar încercam să-l corectăm!

Dr. Oana Arhip: În situații limită de stres dincolo de imaginație ajută enorm spiritul de echipă

Am stat alături de colegi asistenți și infirmieri din alte sectoare, plini de empatie, dedicați și am redescoperit miracolul ,,frumuseții” umane, la caracter mă refer, bineînțeles! În situații limită de stres dincolo de imaginație ajută enorm spiritul de echipă și astfel poți transmite mai departe curaj omului în suferință. Acest lucru nu se învață la școală

Suntem la începuturile acestui război atipic, pe care nimeni nu l-a prevăzut, și suntem nepregătiți din foarte multe puncte de vedere, așa că doar mobilizarea pe toate nivelurile ne poate da o șansă. Fără să cunosc strategii militare știu că inamicul acesta e foarte eficient și atacă fizic, dar și psihic atât personalul implicat la cote maxime cât și populația generală. Avem nevoie de curaj, disciplină, lideri coerenți, speranță și sigur vom reuși!”, a precizat dr. Oana Arhip pe pagina de Facebook.


SHARE
Citeste si   O surpriză plăcută vine de la LOCATIVA SA! Societatea condusă de fostul Primar Cătălin FLUTUR este PROFITABILĂ

LĂSAȚI UN MESAJ