SHARE

În contextul crizei actuale provocate de COVID-19 mai multe organizații din Botoșani au făcut demersuri pentru a sprijinii cadrele medicale în efortul lor împotriva pandemiei de coronavirus


Asociația Grup Civic Botoșani
a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru cei din linia întâi: medicii, asistente, polițiști, jandarmi.

”Din păcate cred că a fost primul eșec al Asociației aceasă încercare. Am ajutat spitalele din fondurile asociației, am donat echipamente în valoare de peste 60.000 de lei dar oamenii nu au fost chiar săritori. Nu s-au strâns nici măcar 25.000 de lei, suma finală a fost undeva la 20.000 de lei aproximativ.

Datorită faptului că am avut niște bani strânși, eu mă consider un manager destul de bun și știu să gestionez veniturile asociației, am putut dona celor din linia întâi acele echipamente. Toți au salarii destul de mărișoare iar oamenilor nu li s-a părut corect să doneze. Eu consider că dacă nu îi protejăm pe ei nu ar avea cine să ne mai trateze”, a declarat Daniel Câșlariu, președinte Asociația Grup Civic Botoșani.

„Din ce în ce mai multă lume vrea să devină voluntar la Asociația Grup Civic și mă bucură asta”

Persoane de toate vârstele și-au manifestat interesul de a se implica în actele de voluntariat ale organizației.

”În cadrul Asociației sunt voluntari, oameni care îmi scriu: „Daniel vreau să fiu și eu voluntar.” Am creat un grup pe Whatsapp , spre exemplu astăzi am fost la împărțit pachete vârstnicilor peste 65 de ani în Botoșani, în municipiu.

Am primit de la Direcția de Asistență Socială adresele și am livrat produsele date de ei. Tind să cred că deși este o asociație tânără, de doar 6 luni de zile am renăscut cumva termenul de voluntariat”, a declarat Daniel Câșlariu, președinte Asociația Grup Civic Botoșani.

Din ce în ce mai multă lume vrea să devină voluntar la Asociația Grup Civic și mă bucură asta. Donațiile au fost pentru cei din linia întâi, Spitalul Județean, Maternitate, Spitalul de Copii, Spitalul TBC, Spitalul de Psihiatrie, Jandarmerie, Poliția Locală, IPJ Botoșani, Poliția Rutieră.

Pentru toți cei care au fost în linia întâi am încercat în limita posibilităților să le donăm viziere, mănuși, măști, combinezoane, termometre pentru a măsura temperatura de la distanță.

Aceste donații au fost date în trei tranșe. Cei care au beneficiat primii au fost foarte fericiți. Am primit sute de mesaje de la asistenții și doctorii de la toate spitalele din județ”.

„Când noi considerăm că nu suntem avuți să ne gândim la cel care nu mai are nici macar zile de trăit”

Președintele asociației este de părere că prin puterea exemplului său de a se implica în ajutorarea celor în nevoie, situații ca cea creată de pandemia COVID -19 ar putea fi depășite mult mai ușor.

Concluzia mea este că ar trebui să fim mai buni în primul rând să ne gândim și la aproapele nostru. Această pandemie ar trebui să fie o lecție pentru noi toți iar după ce se va termina această perioadă noi să devenim mult mai buni cu aproapele nostru și să ne mulțumim întotdeauna cu ce avem.

Când noi considerăm că nu suntem avuți să ne gândim la cel care nu mai are nici măcar zile de trăit

Continui să lucrez, nu m-am oprit din proiectul meu de a construi o căsuță celor trei frățiori de la Dumbrăvița. Sun

tem deja în a 25-a zi, interiorul este aproape gata, mai trebuie să dăm o mână de var, punem parchetul, montăm centrala și va fi gata casa. În aproximativ 30-35 de zile copiii se vor muta.

Cine vrea să fie voluntar mă poate găsi pe adresa personală de facebook Daniel Câșlariu sau îmi poate scrie direct pe pagina Asociației Grup Civic Botoșani”, a mai declarat Daniel Câșlariu, președinte Asociația Grup Civic Botoșani.

Proiectele Asociației nu se încheie aici. Daniel Câșlariu spune că tot în perioada imediat următoare va demara construcția altor două locuințe

Una din ele va fi ocupată de un bătrân, care în urma unui incendiu a rămas fără acoperiș iar cealaltă va fi construită pentru doi frați cu note de zece pe linie, care în prezent locuiesc într-o casă care stă să se dărâme, oferită de oamenii din sat.

 

 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ