SHARE

Ziarul “Buna Dimineața Botoșani” a analizat EVIDENȚELE Secratariatului Consiliului Local Botoșani din ultimii 4 ani pentru a putea determina dacă Primarul FLUTUR a beneficiat sau nu de sprijinul consilierilor locali

În mandatul 2016-2020, municipiul Botoșani a fost administrat de primarul PNL, Cătălin FLUTUR și de un Consiliul Local format din 23 de consilieri.

Până acum 4 luni, majoritatea în Consiliul Local o deținea Partidul Social Democrat cu 12 consilieri, PNL având 11 consilieri.

De 4 luni de zile, majoritatea în Consiliu este deținută de PNL, cu 12 consilieri, de când Daniela Roșu votează alături de liberali.

Acest mandat în care FLUTUR a fost primar, a fost presărat cu nerealizări, lipsă de viziune, lipsă de coerență și promisiuni în van. Pentru a justifica faptul că 4 ani de zile nu a făcut nimic, edilul orașului acuză PSD-ul că a blocat în Consiliul Local proiectele propuse de dumnealui.

Chiar așa să fie?

Pentru a fundamenta dacă Primarul Flutur a beneficiat sau nu de sprijinul Consiliului Local Botoșani am analizat documentele și evidențele Secretariatului Consiliului Local Botoșani din ultimii 4 ani!

Din HCL-urile (Hotărâri de Consiliu Local) suspuse la vot în ultimii 4 ani, reiese fără nici o urmă de îndoială faptul că majoritatea PSD nu a blocat nici un proiect de dezvoltare și în procesele verbale ale ședințelor se consemnează maniera de vot a fiecărui consilier.

Cosmin ANDREI: „Domnul FLUTUR folosește ca o marotă majoritatea din Consiliul Local ca să-și justifice nerealizările pe care le-a avut în acest mandat”

 „Din evidențele Secretariatului reies toate proiectele de Hotărâri de Consiliu Local care au fost adoptate și s-au transformat în Hotărâri adoptate ale Consiliului Local. Oricine are minima dorință de a verifica pentru sine dacă domnul Cătălin Flutur spune adevărul poate consulta care a fost  maniera de vot din Consiliul Local.

Domnul FLUTUR folosește ca o marotă majoritatea din Consiliul Local ca să-și justifice nerealizările pe care le-a avut în acest mandat.

Mereu am auzit că <<PSD este de vină, m-a blocat în consiliul Local>>. Eu îl invit pe Cătălin Flutur să nominalizeze punctual care sunt hotărârile unde PSD nu l-a susținut. Nu va putea face acest lucru pentru că noi am susținut și susținem orice proiect care vizează dezvoltarea Botoșaniului.

Nu avem nici un proiect de dezvoltare a municipiului Botoșani care să fi fost respins de consilierii PSD. Avem 1.400 de proiecte, îl invit să ne spună numărul ca să verificăm împreună ce proiect a depus dumnealui de dezvoltare a orașului și cum s-a votat în Consiliul Local, pentru că eu vă spun încă o dată, PSD nu s-a opus în Consiliul Local niciunui proiect de dezvoltare”, declară candidatul PSD la primăria municipiul Botoșani, Cosmin ANDREI.

Ziarul Bună Dimineața Botoșani a analizat punctual cele 1.400 de proiecte de Hotărâri de Consiliul Local adoptate în acest mandat, ședință de ședință, cu titlul proiectului, inițiatorul proiectului, data la care a fost votat acest proiect și votul consilierilor PSD și PNL pentru a se vedea cum a fost votat pentru fiecare proiect în parte.

Citeste si   Rezultate alegeri locale 2020. Emil Boc, al cincilea mandat în fruntea Primăriei Cluj-Napoca

Cosmin ANDREI: “Prin trădarea consilierului local PSD Daniela Roșu, PNL a deținut în ultima perioadă majoritatea în Consiliul Local Botoșani”

 „Dacă erau proiecte blocate de hotărâri de Consiliu Local pentru dezvoltarea orașului, în ultimele 4 luni de zile, de când are majoritate, putea să corecteze acest lucru, putea să vină să le repună în ședințele de Consiliu Local, să le treacă pentru că ședință de ședință are majoritate în Consiliul Local prin trădarea colegei Daniela Roșu, care votează alături de PNL, care pe site-urile de social media susține la vedere pe dl primar FLUTUR.

Deci are majoritatea, a demonstrat acest lucru, în consiliul local la fiecare proiect au 12 voturi față de PSD care are 11 voturi  și ar fi putut să adopte hotărârile respinse, nu a făcut acest lucru. Știți de ce nu a făcut acest lucru?! Pentru că nu are aceste proiecte respinse.

Proiectele au fost adoptate atunci când au fost propuse, indiferent că se referă la indicatori tehnico-economici pentru anumite obiective pe care a propus să le promoveze sau pentru alte lucruri, dar nu are ce să ne pună pe tapet să fie supus votului din nou pentru că nu au fost proiecte respinse”, declară candidatul PSD pentru Primăria Botoșani, Cosmin ANDREI.

Iată câteva exemple concludente care infirmă afirmațiile Primarului FLUTUR potrivit cărora nu ar fi avut susținerea Consiliului Local pe perioada mandatului 2016 – 2020

 1. „Reabilitarea şi dezvoltarea turistică a monumentului istoric Biserica “Sf. Gheorghe” Botoşani” a fost adoptat în Consiliul Local cu 10 voturi pentru din partea PSD și 9 voturi din parte PNL.
 2. „Înființarea unui centru municipal de colectare deșeuri reciclabile nepericuloase, necuprinse cu SIMD și modificarea listei bunurilor concesionate de Urban Serv” a fost adoptat în Consiliul Local cu 11 voturi pentru din partea PSD și 9 voturi din parte PNL.
 3. „Construirea și echiparea unei creșe pentru educația timpurie antepreșcolară în cartierul ANL Cișmea” a fost adoptat în Consiliul Local cu 10 voturi PSD și doar 6 voturi PNL.
 4. „Amenajarea unor spații de recreere pe str. Adrian Adamiu și Aleea Nucului, mun. Botoșani” a fost aprobat în Consiliul Local cu 10 voturi din partea consilierilor PSD și doar 6 voturi din partea consilierilor PNL.
 5. În luna iulie a anului 2018 a fost votată aprobarea proiectului „Consolidarea și restaurarea teatrului „M. Eminescu” și a cheltuielilor legate de acest proiect”. Finalizarea lucrărilor de restaurare a Teatrului „Mihai Eminescu” este așteptată de mulți ani de botoșăneni, însă nici în ziua de astăzi nu sunt gata. Pentru acest proiect au fost 11 voturi din partea PSD și doar 8 din partea PNL.
 6. Aprobarea cofinanțării proiectului „Reabilitarea sistemului de Informatică perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterea eficienței energetice” a fost adoptat în Consiliul Local cu 11 voturi PSD și 10 voturi PNL.
 7. „Reducerea birocrației prin implementarea unor măsuri de digitizare în mun. Botoșani” și a cheltuielilor legate de acest proiect” a fost aprobat în Consiliul Local cu 12 voturi din partea consilierilor PSD și 11 voturi din partea consilierilor PNL.
 8. „Reabilitarea și modernizarea Grădinița nr.22 și a cheltuielilor legate de acest proiect”, 12 voturi pentru din partea consilierilor PSD, 10 voturi din partea consilierilor PNL.
 9. „Reabilitarea și modernizarea Grupului Școlar „Petru Rareș” și a cheltuielilor legate de acest proiect”, 7 voturi pentru din partea consilierilor PSD, 6 voturi din partea consilierilor PNL.
 10. „Amenajare Versant Pacea str. Pacea, mun. Botoșani și a cheltuielilor legate de proiect”. Acest proiect a fost adoptat cu 9 voturi din partea PSD și 8 din partea PNL.
 11. „Transport Urban Durabil în mun. Botoșani prin reabilitarea, modernizarea și extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul – Reabilitare cale de rulare traseu 101”, 9 voturi pentru din partea consilierilor PSD, 8 voturi din partea consilierilor PNL.
 12. Transport Urban Durabil în mun. Botoșani prin reabilitarea, modernizarea și extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul – Reabilitare cale de rulare traseu 102”. Acest proiect a fost adoptat cu 10 voturi din partea PSD și doar 6 din partea PNL.
 13. „Amenajarea zonei de recreere Str. Vârnav nr.17 A și a cheltuielilor legate de acest proiect” a fost adoptat în Consiliul Local cu 10 voturi PSD și 6 voturi PNL.
 14. Aprobarea proiectului „Back to Our Common Roots” a fost făcută cu 11 voturi PSD și 10 voturi PNL.
 15. „Amenajare zonă de recreere în zona Pacea, mun. Botoșani și a cheltuielilor legate de acest proiect” a fost aprobat în Consiliul Local cu 10 voturi din partea consilierilor PSD și doar 6 voturi din partea consilierilor PNL.
Citeste si   Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă la ora 18:00

Pe lângă aceste exemple, sunt mii de Hotărâri de Consiliul unde consilierii social-democrați au sprijinit proiectele de dezvoltare a municipiului Botoșani indiferent de natura proiectului sau inițiatorul acestora.


SHARE

LEAVE A REPLY