SHARE

Un tânăr și-a pierdut locul de muncă. Toate privirile se îndreaptă spre candidatul PNL, Florin BUȚURA

Un Consilier Local din partea Social Democraților a fost dat afară de la locul de muncă tocmai pentru simpatiile sale politice.

Recent ne-a fost semnalat un nou abuz de putere venit dinspre candidatul Florin BUȚURA. Am aflat cu stupefacție faptul că, un locuitor din Ștefănești care lucra la societatea de salubrizare DIASIL SERVICE S.R.L ca șofer, a fost concediat pentru că a decis să se implice politic din partea PSD.

Andrei ȘARAMET, candidat PSD la pentru Consiliul Local Ștefănești, susține că în urma directivelor exprese ale candidatului PNL pentru primăria Ștefănești, Florin BUȚURA și-a pierdut locul de muncă. Acesta lucra la societatea DIASIL SERVICE SRL, societate din Suceava care asigură salubrizarea în orașul ȘTEFĂNEȘTI.

Compania la care Andrei ȘARAMET lucra, DIASIL SERVICE SRL este o firmă de salubrizare din SUCEAVA cu care Consiliul Județean Botoșani are încheiat contract pentru o perioadă de 8 ani, începând cu 2016. De asemenea, DIASIL SERVICE SRL  încheie contracte cu instituțiile de stat și din Suceava, Neamț și Vaslui. Totodată, în mass-media se vehiculează că administratorul societății DIASIL SERVICE SRL ar fi un apropiat al scenei politice.

În această campanie electorală, Andrei ȘARAMET a decis să se alăture echipei social-democrate și să candidează pentru funcția de consilier local, spre disperarea inexplicabilă a actualului primar.

Prin presiuni și amenințări, Florin BUȚURA ar fi încercat să-l înlăture pe Andrei ȘARAMET din echipa PSD, la mijloc fiind vorba de o execuție politică a candidatului liberal încă primar în funcție.

Ce s-a întâmplat de fapt? Prezentarea pe larg a situației

Presiunile și amenințările exercitate de candidatul PNL, Florin BUȚURA asupra tânărului Andrei ȘARAMET, s-au desfășurat etapizat și SISTEMATIC pe parcursul mai multor zile.

Citeste si   Nicușor Dan: „Noul București nu este un oraș care să excludă pe cineva”

În primă fază, primarul BUȚURA ar fi apelat la șantaj și prezentarea beneficiilor de care ar avea parte tânărul care abia a pășit în lumea politică, dacă ar renunța la candidatura depusă pentru a trece în echipa PNL. După care acesta i-ar fi propus conform declarațiile tânărului, să meargă împreună la Biroul Electoral în beneficiul sumei de 7.000 de lei.

Prin interpuși și terțe persoane BUȚURA ar fi încercat și demoralizarea de acum a candidatului PSD Andrei ȘARAMET, forțând efectiv retragerea acestuia de pe lista Consiliului Local.

Consecința acestor șicane și presiuni a fost în final cea scontată de liberalul Florin BUȚURA! Tânărul ȘARAMET și-a pierdut locul de muncă

Andrei ȘARAMET era șofer și om de bază al firmei DIASIL SERVICE SRL. Lucra în cadrul societății aproape de 4 ani și niciodată nu s-a confruntat cu asemenea probleme.

Societatea DIASIL SERVICE SRL se ocupă de salubrizarea orașului ȘTEFĂNEȘTI încă din 2016, de când figurează un contract pe 8 ani încheiat cu Consiliul Județean Botoșani. Tot de atunci lucrează acolo lucrează și Andrei.

Primarul Florin BUȚURA a amenințat în nenumărate rânduri că dacă Andrei nu v-a renunța la candidatura pentru Consiliul Local, se va asigura că acesta va avea de suferit.

În disperarea acestuia pentru păstrarea scaunului de primar, candidatul PNL ar fi mers la firma DIASIL SERVICE Suceava unde a amenințat că dacă nu este îndepărtat Andrei ȘARAMET, reziliază contractul de colectare a gunoiului.

Citeste si   VIDEO Gabriela Firea, prima declarație după votul la alegerile locale: Nu avem învinși și învingători. Orice cifre anunțate acum nu sunt oficiale

În cele din urmă, Andrei ȘARAMET a fost concediat

„În data de 4 septembrie 2020, în timp ce îmi desfășuram activitatea de colectare a deșeurilor reciclabile pe raza orașului Ștefănești, după o defecțiune a autogunoierei a trebuit să mă deplasez la Suceava pentru înlocuirea vehiculului necesar continuării activității. După ce am ajuns la garajul sediului am fost sunat de către dl. Ing. Roman Sorin care m-a înștiințat că trebuie să mă prezint în biroul șefei pentru semnarea demisiei. Am ajuns acolo și am constatat că șefa nu se afla în birou, în schimb era secretarea care mi-a înaintat demisia și reproșându-mi ca nu îmi desfășor activitatea și că fac campanie electorală în timpul serviciului, ceea ce este total greșit și eronat.

I-am cerut să o sune pe șefă și a refuzat spunându-mi că dacă vine ea mătura cu mine pe jos. Atunci am reacționat la nervi, am semnat demisia și ca mențiune m-a pus să scriu: „Nu îmi pot efectua activitatea din cauza campaniei electorale”. În momentul în care am realizat în ce condiții mă pune să-mi dau demisia m-am oprit din scris și am plecat.

Pe drum am sunat-o pe șefă și mi-a spus că nu îi convine să fac campanie electorală pe spinarea firmei, ceea ce nu este adevărat. De aici am dedus că demisia mea a fost bazată pe criterii politice, iar în spatele acestei demisii sunt sigur că este dl. Florin Buțura. De o lună de zile acesta mă amenință și mă terorizează pentru faptul că fac parte din alt partid”, declară Andrei ȘARAMET.

Firma DIASIL SERVICE SRL

DIASIL SERVICE SRL este o firmă de salubrizare din Suceava. Societatea este înființată aproape 26 de ani în urmă, în luna noiembrie a anul 1994.

Citeste si   VIDEO Nicolae Robu și-a anunțat înfrângerea la Timișoara: „Am pierdut, diferența este mare”

Societatea DIASIL SERVICE are doi asociați, Cristian CURELARIU și Georgeta CURELARIU. Cristian CURELARIU deține 50,2% din acțiuni și este administratorul firmei, iar Georgeta CURELARIU deține 49,8% din acțiuni.

Firma suceveană DIASIL SERVICE SRL, patronată de Cristian CURELARIU, are ca obiect principal de activitate „Colectarea deșeurilor nepericuloase”.

Contractele încheiate de DIASIL SERVICE SRL cu instituțiile statului depășesc valoarea de 68.000.000 RON.

Pe anul financiar încheiat, adică 2019, firma raporta un număr de 153 de angajați, o cifră de afaceri de 29.419.806 RON la un profit de 546.310 RON.

De-a lungul anilor, DIASIL SERVICE a avut în permanență contracte încheiate cu instituțiile statului.

În anul 2018, primăria municipiului SUCEAVA a încheiat un contract în valoare de 51.108.562,25 de lei cu DIASIL SERVICE SRL. Conform contractului, societatea de salubrizare DIASIL SERVICE s-a angajat ca timp de 12 ani să curețe municipiul.

Un alt contract consistent a fost încheiat și cu Consiliul Județean Botoșani. În 2016, DIASIL SERVICE a încheiat cu CJ Botoșani contractul denumit „Contract de delegare a gestiunii, prin concesiune, a activităților de administrare a stațiilor de transfer, sortare a deșeurilor municipale și administrare a depozitului de deșeuri”.

Valoarea contractului este de 35.244.799,81 RON, fără TVA, iar perioada de contractare este de 8 ani, începând cu anul 2016.

În Ștefănești, cetățenii nu par a fi foarte mulțumiți de serviciile de colectare prestate de această firmă pentru simplul motiv că nu există suficiente puncte de colectare. Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect.


SHARE

LEAVE A REPLY