SHARE

Ziarul Bună Dimineața Botoșani va analiza în perioada următoare situația economică a societăților comerciale cu capital de stat aflate în subordinea Primăriei și Consiliului Județean Botoșani în vederea realizării unui top al primelor 3 cele mai eficiente. Prima societate comercială publică care va fi supusă analizei este Regia de apă a Consiliului Județean, Nova Apa Serv Botoșani.

Regia de Apă botoșăneană, îngropată în datorii

Nova Apa Serv Botoșani are drept obiect principal de activitatea captarea, tratarea şi distribuţia apei.

Acționariatul companiei a fost realizat prin asocierea localităților din județul Botoșani, având ca forma de reprezentare, primarii localităților respective.

Conducerea acestei unități de stat nu a depus eforturi prea mari în dezvoltarea propriei infrastructuri de exploatare prin intermediul fondurilor europene.

În conducerea unității îi putem încă regăsi pe:

Director General - cs.jr. Petru - Albert Tanasă,
Director Economic - ec. Marcela-Daniela JÎTARAȘU și
Director Executiv - ec. Cristina-Ioana PANAIT

În 2019, această unitate aflată în subordine Consiliului Județean Botoșani a înregistrat venituri de 47.059.883 RON, cheltuieli totale de 45.311.702 RON și DATORII TOTALE de 56.362.322 RON.

Valoarea datoriilor este imensă! Din acest motiv am încercat să discutăm pe tema eforturilor de redresare a unității cu managerul Albert TĂNASĂ.

Citeste si   AMENZI USTURĂTOARE pentru BOTOȘĂNENII care nu poartă masca de protecție

Albert TĂNASĂ: „Vă spun sincer că nu cunosc situația datoriilor. Vorbiți cu dl ROMANOVSCHI CRISTIAN”

Contactat telefonic, TĂNASĂ ne-a explicat că dumnealui nu cunoaște situația datoriilor, încercând să ne direcționeze către Cristian ROMANOVSCHI. La o simplă verificare pe site-ul companiei, Romanovschi figurează ca director comercial dar cu un mandat de contract încheiat în 14.06.2019.

Ne întrebăm cu îngrijorare cum este asigurată conducerea acestei unități de maximă importanță pentru județul Botoșani, în condițiile în care directorul general nu cunoaște principalele probleme ale unității pe care o conduce și nici măcar faptul că unul dintre directori are contractul încheiat.

Curios, sau poate nu, Tănasă nu a făcut trimitere către dir ec Jitărașu, care ar trebui să cunoască situația economică a acestei instituții comerciale de interes public până la cele mai mici detalii.

Citeste si   BILANȚ COVID-19! 4.207 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu aproape 500 de angajați, Nova Apa SERV este unul dintre angajatorii de TOP din Botoșani. Va intra în FALIMENT?

Unitatea a cunoscut aproape o dublare a numărului de angajați la nivelul anului 2010 când structura de personal a crescut de la 283 la 475 de angajați!

La nivelul anului 2014 unitatea ajungea deja la datorii de 8,6 milioane lei, iar într-o manieră doar de către conducere știută, datoriile s-au triplat la 27,15 milioane în 2015. În anii următori datoriile au început să cunoască un trend ascendent: 45,2 milioane în 2016, 50,7 milioane în 2017, 52,9 milioane în 2019 și 56,3 milioane anul trecut.

Într-un viitor clasament al eficienței instituțiilor comerciale publice locale, Nova Apa Serv Botoșani ar putea ocupa cu siguranță un loc codaș. Vom încerca să aflăm în perioada viitoare ce eforturi se depun pentru redresarea situației și dacă există un plan de măsuri pentru evitarea falimentului.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ