SHARE

Se dorește modernizarea comunei Mihai Eminescu! Autoritățile locale au început demersurile în acest sens

În comuna Mihai Eminescu autoritățile administrației publice locale au făcut formalitățile necesare în vederea achiziționării și realizării unui studiu pedologic care are în vedere actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al comunei.

Cel din urmă menționat este necesar pentru efectuarea oricărui tip de lucrare, de modernizare și pentru obținerea autorizației de construcție, reparație, demolare de imobile, și nu numai.

Primarul Aneta Gireadă: ”Modernizarea comunei este vitală, de aceea facem demersuri pentru ca toate investițiile să fie legale”

 

Noi dorim să respectăm legislația și ca atare, am comandat acest studiu pedologic  pentru a avea evidența teritoriilor care au intrat în intravilanul comunei. Sperăm să finalizăm acest studiu până în toamnă.

Am mai comandat un astfel de studiu când am actualizat suprafața islazului comunal. Avem mai multe proiecte, iar pe termen scurt vrem să asfaltăm și să modernizăm drumurile din comună”,  a declarat primarul Comunei Mihai Eminescu, Aneta Gireadă.

Acest demers se face de fiecare dată când o localitate își exinde spațiul intravilan (spațiu interior, cu acces la utilități, optim pentru locuire și construcții)

Astfel că noile parcele trebuie înscrise în PUG-ul localității, după cum cere legislația în vigoare. Mai mult, ori de câte ori un teren își schimbă statutul de la intravilan la extravilan și invers, actualizarea PUG-ului este necesară.

Existența PUG-ului și a Cadastrului sunt necesare și asta pentru că terenurile agricole trebuie trecute în registre, inclusiv electronic, producătorii care cer subvenții fiind monitorizați.

Studiul pedologic oferă imaginea calității solului, monitorizează starea de regenerare, respectiv de degradare a unei suprafețe

Mai exact, acest studiu pedologic este un pas înainte spre modernizare, și asta pentru că va oferi imaginea clară privind situația terenurilor, respectiv a plăților presupuse de acestea, traduse prin taxe și impozite, datorate statului.

Instituția care va realiza studiul este Oficiul Studii Pedologice și Agrochimice Botoșani, valoarea contractului fiind de 29994 RON.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ