SHARE

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), urmărește diversificarea ofertei educaționale prin înființarea unor noi extensiuni și acreditarea de noi programe de studii de licență și de master.

Astfel, UAIC intenționează să își dezvolte activitatea didactică și la Botoșani

În cursul zilei de astăzi, 27 noiembrie a.c., dl rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Tudorel Toader, împreună cu dna prorector Mihaela Onofrei și dl prorector Corneliu Iațu au efectuat o vizită la Botoșani pentru a discuta cu autoritățile locale botoșănene modul în care se va materializa această inițiativă.

Extensiunea UAIC de la Botoșani va avea adresabilitate regională, astfel că sunt așteptați atât studenți din Botoșani cât și Suceava sau alte județe învecinate.

În cadrul conferinței, întreb de reporterii Ziarului „Bună Dimineața Botoșani”, dacă are un termen realist de începere a cursurilor la Botoșani, dl rector Tudorel Toader a dat asigurări că după obținerea tuturor avizelor, autorizațiilor și acreditării prin lege, undeva în vară vor putea fi scoase la concurs locurile pentru extensiunea nou înființată la Botoșani.

 Programele de licență propuse să funcționeze la Extensiunea de la Botoșani a UAIC

În urma consultărilor avute de conducerea UAIC cu decanii celor mai solicitate facultăți în rândul absolvenților de liceu s-a decis, ca pentru început, programele de licență propuse să funcționeze la Extensiunea de la Botoșani a UAIC, la forma de învățământ cu frecvență, să fie următoarele:

  • Administraţie publică, Finanţe şi bănci și Contabilitate şi informatică de gestiune – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor;
  • Drept – Facultatea de Drept;
  • Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar și Psihologie – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei;
  • Asistenţă socială și Comunicare şi relaţii publice – Facultatea de Filosofie şi Şiinţe Social-Politice;
  • Limba şi literatura română și Limba şi literatura engleză – Facultatea de Litere;
  • Informatică – Facultatea de Informatică.

Știre în actualizare …


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ