SHARE

PSD va promova un program național pe termen scurt care să răspundă imperativului de școli inteligente pentru copii inteligenți. Profesorii vor primi creșterile salariale prevăzute de lege.

Programul de guvernarea al PSD face un obiectiv prioritar din accesul echitabil la educație, pentru toți copiii prin modernizare, digitalizare și adaptarea la nevoile pieței muncii.

În acest context, deputatul PSD, Marius BUDĂI a prezentat 4 pași simpli pentru o educație modernă care să răspundă nevoilor actuale și care să pregătească elevii pentru piața muncii.

Citeste si   VESTE bună pentru preșcolarii din comuna MANOLEASA! Grădinița nr. 5 din ZAHORENI va fi reabilitată și modernizată

4 pași simpli pentru educație modernă

  • Programul național privind achiziția de laptop-uri sau tablete cu abonament la internet pentru dotarea elevilor, studenților și cadrelor didactice.
  • Programul național pentru conectarea școlilor la internet a tuturor unităților și instituțiilor de învățământ, cu precădere a celor preuniversitare din localități situate în mediul rural, mediul urban cu până la 10.000 de locuitori, precum și celor din zone izolate și/sau defavorizate.
  • Program privind Digitalizarea resurselor educaționale prin realizarea unui sistem integrat de e-Learning bazat pe o platforma open-source, cu facilități de videoconferință incluse.
  • Programul național de învățământ TVR Educațional – acces gratuit la educație pentru toți elevii din România – prin realizarea unei Platforme educaționale digitale multimedia și a unei Biblioteci virtuale multimedia în colaborare cu Televiziunea Română, destinate elevilor, cadrelor didactice și familiei.

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ