SHARE

Consiliile Școlare din Colegiile Naționale Laurian și Eminescu, cu sprijinul Consiliului Județean al Elevilor din Botoșani au găsit o variantă de colaborare, în sprijinul educației locale.

„Vorbim de un moment în care toți elevii județului învață de acasă și atunci a fost cumva normal să încercăm să îi ajutăm. Deși inițial proiectul ar fi trebuit să se desfășoare doar în Eminescu, ideea unei colaborări cu Colegiul Laurian a fost cireașa de pe tort, pentru că vorbim de două comunități foarte mari de elevi ce își doresc sa susțină acest gen de proiect.

Este într-adevăr dificil să vedem că atât de mulți elevi nu au acces la educație, într-o țară din Uniunea Europeană, însă cred că cea mai buna variantă este să acționăm, nu să așteptăm” a declarat Iosif PINTILIE, Președintele Consiliului Școlar al Elevilor al Colegiului Național “Mihai Eminescu”.

„Join la educație” este acțiunea ce își propune susținerea elevilor care nu au posibilități financiare pentru a-și achiziționa dispozitivele necesare pentru a participa la orele online.

„Este o inițiativă lăudabilă. Noi am încercat să achiziționăm dispozitive care să ne permită transmiterea orelor online din clasă, deci cel putin la Laurian toate sălile de clasă sunt echipate cu calculatoare, camere web și toate cele necesare. De asemenea, am solicitat de la primărie 700 de tablete pentru elevii Laurianului.

Am încercat să ajutăm elevii care ne aduceau la cunoștință că nu au dispozitive dându-le fie din tabletele pe care le-au avut profesorii anii anteriori, fie, dacă spuneau că nu au internet, am pus la dispoziție cartele prin Asociația Comitetului de Părinți”, a declarat Mihaela PRĂJINARIU, director al Colegiului Național “A.T.Laurian”.

Proiectul nostru este unul social, nu politic

Privind problematica unei colaborări între Consilii și Primăriile din Municipiul Botoșani, Iosif PINTILIE afirmă:

„Vom accepta cu brațele deschise orice colaborare care este benefica elevilor și care nu implică culori politice, indiferent că vorbim de asociații, ONG-uri, primării,
societăți sau orice alt tip de instituție care ne-ar putea ajuta.

Oricine își dorește să susțină acest proiect este binevenit. Asta cred că este motivul pentru care acest proiect va reuși: noi ne uităm la oameni, nu la culoarea lor politică. Și cumva de asta mă bucur că reușim să colaborăm cu ATL, să spargem acesta rivalitate care există de ceva timp și să construim în jurul ei un proiect frumos.”

Lipsa unei conexiuni la internet este o problemă ce poate fi ușor rezolvată

„În primul rând, cu un minim de efort, o administrație locală poate să pună la dispoziția cetățenilor WI-FI gratuit. În al doilea rând, înainte de a avea o conexiune stabilă la internet atunci când sunt acasă, este mai bine sa aibă totuși un dispozitiv pe care să poată să salveze teme, fișiere atunci când elevii găsesc totuși o soluție pentru a se conecta măcar pentru puțin timp.

CȘE-urile din Laurian si Eminescu nu caută să soluționeze singure problema, noi vrem doar să facem o parte din treaba asta. Aș mai menționa că pentru o conexiune stabilă la internet există și un număr de cartele cu internet care au fost distribuite tuturor unitatilor de învățământ”, a declarat Eduard Alexandru UNGUREANU, Președinte al Consiliului Școlar al Elevilor al Colegiului Național “A.T.Laurian”.

Doritorii pot dona dispozitive la unul dintre cele 4 centre de colectare: Colegiul Național”A.T. Laurian”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, Facefood, Restaurant Dallas.

Citeste si   DESCINDERI ale Corpului de Control la Compania Națională de DRUMURI! Vor urma descinderi și la Direcțiile Regionale de Drumuri?

Dispozitivele vor fi ulterior ridicate de organizatori, verificate, se vor instala toate aplicațiile necesare pe ele, iar mai apoi vor fi dezinfectate și trimise în teritoriu, către elevi.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ