SHARE

Criza provocată de coronavirus a afectat grav economia locală, iar cel mai afectat domeniu pare să fie HORECA.

De la începutul stării de urgență și până în prezent hotelurile, restaurantele și cafenelele nu au avut dreptul să-și mai desfășoare activitatea, singura alternativă în cazul restaurantelor fiind livrările la domiciliu sau deschiderea teraselor care a fost permisă de la 1 iunie.

Potrivit administratorilor din HORECA anul 2020 este compromis

„Anul acesta cu siguranță nu vom fi la nivelul la care trebuia să fim. Pe anul viitor sperăm să trecem la nivelul la care trebuie. Anul acesta este compromis, și cazările, și evenimentele sunt mult sub anul trecut”, a declarat managerul Hotelului Rapsodia din BOTOȘANI.

Cu oameni trimiși în șomaj tehnic, cu evenimente anulate și deficit de clienți, industria HORECA din BOTOȘANI încearcă să găsească soluții pentru a supraviețui acestui an

„În continuare încercăm să facem față crizei economice provocată de coronavirus, nu e ca și cum ar fi trecut. Suferim de lipsa de clienți. Nu am avut și în continuare nu avem clienți la nivelul la care ar trebui să avem.

Partea de restaurant evident este în continuare afectată, mare parte din evenimente anulându-se. Am încercat și încercăm în continuare să le amânăm pe finalul anului, asta ar fi singura soluție, dar nu întotdeauna se poate face acest lucru”, adaugă aceasta.

Manager La Strada: „ Anul acesta este un an de sacrificiu, eu unul m-am resemnat”

„Anul acesta este un an de sacrificiu, eu unul m-am resemnat. Pierderile sunt undeva la 30%. De când am deschis terasa vremea nu ne ajută deloc și pierderile încă sunt. Distanțarea socială ne rupe din locuri și nu avem cum să fim la fel ca anul trecut. Poate la anul să fie mai bine”, a declarat  managerul restaurantului La Strada din BOTOȘANI.

Plata impozitului specific se va amâna până la data de 25 octombrie

Pentru a veni în sprijinul administratorilor din HORECA, Guvernul a venit cu soluții, astfel marți, 16 iunie a.c., după ședința de Guvern, s-a anunțat, la nivel național, scutirea de plata impozitului specific pentru încă trei luni a firmelor din domeniul HORECA. Plata acestui impozit se va amâna de la 25 iulie la data de 25 octombrie.

Citeste si   VIDEO Noi proteste în Serbia după numărul record de MORȚI din cauza COVID-19! Manifestanții și Guvernul se acuză reciproc pentru bilanțul dramatic

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ