SHARE

Evoluția pandemiei de coronavirus atrage noi restricții. Pe rând, autoritățile centrale transmit directive. Cât despre sărbătorile religioase, într-o conferință de presă, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că acestea vor fi permise, însă cu respectarea anumitor restricții.

Cu un Paște petrecut în stare de urgență și un concediu de vară făcut acasă, mulți se întreabă care va fi soarta Crăciunului 2020.

Autorităţile şi reprezentanţii lăcașelor de cult trebuie să găsească soluţii pentru respectarea regulilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus

Recent, Executivul a anunțat că slujbele de Crăciun se vor putea desfășura atât în interior, cât și în exteriorul bisericilor, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Citeste si   Reprezentantul RADAR BOTOȘANI OFICIAL (Control Trafic) invitat la discuții la Primărie

Anunțul a fost făcut de Secretarul General al Guvernului. Acesta a precizat faptul că autorițile române caută soluții, astfel încât credincioșii să fie în siguranță. Mai exact, potrivit unui mesaj postat de acesta pe Facebook, slujbele de Crăciun se pot desfăşura și în biserici, dar cu respectarea măsurilor anti-Covid.

„Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte şi cu cei ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Identificăm împreună soluţii prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creştineşte la biserică. Reprezentanţii cultelor religioase susţin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toţii conştienţi de nevoia de a proteja sănătatea românilor.

Astfel, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfăşura atât în interiorul, cât şi în afara bisericilor. Doamne ajută”, este mesajul postat pe Facebook de secretarul general al Guvernului.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ