SHARE

Din stare de urgență, românii începând de astăzi intră în stare de alertă

Instituțiile de cultură se află într-un moment de impas, care pun conducerea în încurcătură, întrucât vor fi nevoiți să achiziționeze materiale care presupun evitarea infectării vizitatorilor și a angajaților cu noul virus.

Nu redeschidem deocamdată muzeele de pe 15 mai. Ne-am consultat cu ceilalți manageri de muzee din țară, nimeni nu redeschide deocamdată decât muzeele în aer liber, tocmai din cauza faptului că lipsesc niște norme care să ne spună care sunt măsurile pe care trebuie să le adoptăm din punct de vedere al sănătății și securității vizitatorilor și al colectivului instituției”, a declarat Aurel Melniciuc, managerul Muzeului Județean Botoșani.

Chiar dacă Guvernul a anunțat că începând cu 15 mai 2020 muzeele pot fi redeschise, nu au fost elaborate și normele de protecție în acest sens, de către Ministerul Sănătății și Ministerul Culturii

Joi, 14 mai, s-a convocat Consiliul de Administrație al Muzeului Județean, în cadrul căruia s-a decis o tăiere de buget pentru evenimentele artistice care nu vor mai avea loc curând, este vorba despre simpozioane, lansări de carte sau orice tip de activități care presupun interacțiunea cu publicul.

Totuși, instituția speră ca situația să fie mai bună de la 1 iunie 

”Am încercat o rectificare bugetare, la un calcul, la prima vedere avem nevoie de circa 10.000 de lei doar pentru a cumpăra tot ce înseamnă aparatură, termoscanere, viziere, măști, mănuși, dezinfectant.

În condițiile în care nu am primit nici un ban în plus de la Consiliul Județean pentru asemenea măsuri, a trebuit să tăiem din propriile noastre bugete scoțând acele activități, în felul acesta organizându-ne și noi”, a mai declarat Aurel Melniciuc, managerul Muzeului Județean Botoșani.


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ