SHARE

Peste aproximativ 2 luni zile vor avea loc alegerile parlamentare. În aceste context, conform calendarului de alegeri, până pe data de 22 octombrie, formațiunile politice au depus listele de candidați în circumscripțiile electorale din țară.

PNL Botoșani și-a finalizat lista candidaților încă de pe 16 octombrie

La Senat, PNL îi va arunca în luptă pe Cristian ACHIȚEI, Viorel ILIUȚĂ, Monica ADĂSCĂLIȚEI, Eusebiu CILIBIU și Radu LEBĂDĂ.

Iar la Camera Deputaților, lista este deschisă de actualul senator Costel ȘOPTICĂ, urmează apoi în ordine, Dan OLOERIU, Cristian ROMAN, Radu GRIGORAȘ, Agnes HOLCA, Monica RĂILEANU, Lucian BORFOTINĂ și Ovidiu MAXIM.

Campania electorală începe de pe data de 6 noiembrie și de atunci competitorii au ocazia să convingă alegătorii prin argumente proprii doctrinelor pe care fiecare încearcă să le întruchipeze într-o manieră cât mai exactă.

Nominalizarea lui Radu GRIGORAȘ, pe un loc la CAMERA DEPUTAȚILOR, ne oferă posibilitatea unei interesante analize socio-politice a parcursului profesional înregistrat de către acest politician.

Radu GRIGORAȘ, patron peste noapte 

Radu GRIGORAȘ este fiul secretarului de stat de la Transporturi, Viorel GRIGORAȘ. În 2013, Radu GRIGORAȘ a fost ales vicepreședinte al Organizației Municipale de Tineret a PNL. Tot în 2013, GRIGORAȘ a aplicat și pentru un loc în Consiliul de Administrație al Eco Sal.

Un an mai târziu, în 2014, candidatul PNL la PARLAMENT, Radu GRIGORAȘ a ajuns în atenția opiniei publice când s-a urcat pe scenă și s-a dat în spectacol în cadrul unui concurs de MISS.

Citeste si   VIDEO | VEȘTI BUNE pentru BOTOȘĂNENI! Rectorul Tudorel TOADER: „Filiala UAIC la BOTOȘANI este o CERTITUDINE”

După ce Viorel GRIGORAȘ a ajuns în SENAT, la cârma afacerii R.V.G. SPEED a rămas Radu GRIGORAȘ

Compania R.V.G. SPEED SRL funcționează din 2002, iar principalul obiect de activitate îl reprezintă „Alte transporturi terestre de călători”. În 2019, firma în cauză figura cu un număr de 49 de angajați. Cu cei 49 de angajați, societatea R.V.G. SPEED SRL se pare că bifează numeroase contracte cu statul.

Asociat unic cu 100% din acțiuni și administrator figurează Radu GRIGORAȘ, candidatul PNL la Camera Deputaților. Până în 2012, firma a fost administrată de secretarul de stat la Transporturi, Viorel GRIGORAȘ.

În 2019, R.V.G. SPEED SRL raporta o cifră de afaceri de 5.673.554 lei la un profit de 684.443 lei. Din 2016 și până în prezent, firma controlată de GRIGORAȘ raporta datorii la ANAF în valoare totală de -1.906.881 lei.

Din funcția de patron al firmei R.V.G. SPEED SRL, GRIGORAȘ a fost urmărit penal pentru decontări fictive 

De-a lungul timpului, firma de transport R.V.G. SPEED SRL a fost implicată în mai multe scandaluri cu bilete de transport decontate fictiv.

În 2015, Radu GRIGORAȘ a fost urmărit penal pentru decontarea unor bilete de transport completate fals.  Ancheta a venit ca urmare a unei sesizări a inspectorilor ANAF care au efectuat un control încrucișat și în urma neregulilor descoperite au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Citeste si   (P) Lucian TRUFIN: „Domnilor guvernanți, după ce ați închis piețele, prețurile în supermarketuri au crescut din cauza practicilor comerciale neloiale pe care trebuia să le anulați”

De asemenea, și fostul administrator al R.V.G., secretarul de stat, Viorel GRIGORAȘ a fost urmărit penal tot pentru decontări fictive.

R.V.G., firma de casă a PNL 

În timp, firma de transport controlată de Radu GRIGORAȘ, candidatul PNL la PARLAMENT, a devenit cunoscută printre membrii PNL, și nu puține sunt contractele încheiate cu instituțiile de stat controlate de liberali.

În data de 28 iulie 2020, la Instituția Prefectului Botoșani a avut loc o conferință de presă cu participarea vicepremierului, Raluca Turcan, și a Ministrului Fondurilor Europene,  Marcel Boloș.

Itinerarul convoiului guvernamental a fost efectuat de la București până la Suceava cu avionul, după care invitații senatorului Șoptică au mers cu un autobuz RVG până în Botoșani.

Pentru doar 200 de lei, în baza unui contract semnat de genunchi de ochii presei, firma controlată de Radu GRIGORAȘ a asigurat transportul convoiului guvernamental. 

Ce îl recomandă pe Radu GRIGORAȘ pentru parlament?! Numele tatălui 

Patron peste noapte și beneficiar a unor posturi prefabricate de tatăl său, Radu GRIGORAȘ a avansat foarte repede în carieră, ajungând să ocupe funcții importante în stat. Administrator la una dintre cele mai mari firme de transport de persoane din Botoșani, GRIGORAȘ a bifat nenumărate contracte cu instituțiile de stat. De asemenea, a și țepuit statul cu aproape 2.000.000 de lei.

Acum, GRIGORAȘ se vrea în PARLAMENT!


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ