Connect with us

Oportunistul Viorel ILIUȚĂ candidează pentru SENAT! Firmele pe care le controlează la BOTOȘANI falimentează una câte una

Anchete

Oportunistul Viorel ILIUȚĂ candidează pentru SENAT! Firmele pe care le controlează la BOTOȘANI falimentează una câte una

Peste aproximativ 2 luni zile vor avea loc alegerile parlamentare. În aceste context, conform calendarului de alegeri, până pe data de 22 octombrie, formațiunile politice au depus listele de candidați în circumscripțiile electorale din țară.

PNL Botoșani și-a finalizat lista candidaților încă de pe 16 octombrie

La Senat, PNL îi va arunca în luptă pe Cristian ACHIȚEI, Viorel ILIUȚĂ, Monica ADĂSCĂLIȚEI, Eusebiu CILIBIU și Radu LEBĂDĂ.

Iar la Camera Deputaților, lista este deschisă de actualul senator Costel ȘOPTICĂ, urmează apoi în ordine, Dan OLOERIU, Cristian ROMAN, Radu GRIGORAȘ, Agnes HOLCA, Monica RĂILEANU, Lucian BORFOTINĂ și Ovidiu MAXIM.

Campania electorală începe de pe data de 6 noiembrie și de atunci competitorii au ocazia să convingă alegătorii prin argumente proprii doctrinelor pe care fiecare încearcă să le întruchipeze într-o manieră cât mai exactă.

Nominalizarea lui Viorel ILIUȚĂ, pe locul doi la SENAT, ne oferă posibilitatea unei interesante analize socio-politice a parcursului profesional înregistrat de către acest politician.

Cine este Viorel ILIUȚĂ, candidatul PNL pe locul doi la SENAT

Viorel ILIUȚĂ este un om politic botoșănean. De-a lungul carierei a ocupat diferite funcții de conducere în instituții cheie a județului Botoșani, cu toate aceste nu s-a remarcat cu nimic.

În `78 ILIUȚĂ absolvea studiile liceale în cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu”. Șase ani mai târziu acesta termina la Iași Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informației. În `91 a absolvit și Facultatea de Științe Economice.

Începând cu anul 1998 și până în 2011, ILIUȚĂ a fost director la ROMTELECOM. În 2012, pe timpul mandatului lui PORTARIUC, liberalul a prins un post de viceprimar, la care a renunțat după un an.

Între ROMTELECOM și Primăria municipiului Botoșani, candidatul PNL Botoșani la SENAT a activat ca Director Divizie la TEHNOTON, firmă condusă de fostul președinte al CJ IAȘI, Maricel POPA.

În 2013, ILIUȚĂ a dobândit politic postul de manager al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani. Acesta a rezistat la cârma unității spitalicești din 1 august 2013 și până în 14 septembrie 2014. Când spitalul a acumulat datorii imense la furnizorii de utilități, ILIUȚĂ a dat bir cu fugiții și a demisionat și de pe acest post.

Din septembrie 2014 și până în prezent IULIUȚĂ este director general la două dintre companiile componente a grupului ELSACO.

Activitatea politică 

Ca om politic, ILIUȚĂ nu s-a remarcat cu nimic. Este cunoscut de opinia publică ca fiind un dezertor din cauza faptului că mereu a demisionat din funcții de conducere când a dat de greu.

În 2012, pe timpul mandatului lui PORTARIUC, ILIUȚĂ a căpătat un post de viceprimar, însă, după un an de zile acesta a renunțat.

Actualmente membru al PNL, ILIUȚĂ a obținut un mandat de consilier județean. În cadrul ceremoniei de vineri, 23 octombrie a.c., acesta a depus și jurământul.

Acum, el candidează pe un loc semi-eligibil la SENATUL României. 

Firmele unde ILIUȚĂ este director general bifează contract după contract cu instituțiile statului 

Societatea ELSACO ELECTRONIC SRL este înființată pe data de 27 iunie 1995, și încă de atunci se ocupă cu „Lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide”. În ultimul an fiscal încheiat, ELSACO ELECTRONIC SRL a raportat o cifră de afaceri de 147.496.643 RON, la un profit de 400.463 RON. Numărul mediu de angajați este de 264.

Începând cu anul 2013 ELSACO ELECTRONIC SRL încheie contracte cu instituțiile de stat. Valoarea tuturor contractelor se ridică la aproape 570.000.000 RON.

ELSACO ENGINEERING SRL este înființată cu 7 ani în urmă, în luna iulie a anului 2013. Firma a raportat pe anul 2019 o cifră de afaceri de 513.087 RON și o pierdere de -220.119 RON. Firma are un număr mediu de 4 angajați și obiectiv principal de activitate „Alte lucrări de instalații pentru construcții”.

În anul 2014, dintr-un număr de 2 contracte încheiate tot cu instituții de stat, ELSACO ENGINEERING SRL a încasat 246.227.630 de lei.

De asemenea, de când ILIUȚĂ conduce ELSACO, mai multe firme ale grupului înregistrează datorii imense și sunt în prag de faliment.

Averea lui Viorel ILIUȚĂ 

Potrivit declarației de avere, Viorel ILIUȚĂ  are un teren agricol de 12.376 de metri pătrați în Răchiți, județul județul Botoșani, 2 terenuri intravilane de aproape 1.000 de metri pătrați, o casă de locuit de 125 metri pătrați și un autoturism marca OPEL.
De asemenea, ILIUȚĂ are pusă deoparte și o sumă de 8.163 de lei în bancă, plus 69.573 de lei  și  10.100 euro într-un depozit bancar și alți 45.599 de lei într-un fond de investiții.
Pe lângă acestea, ILIUȚĂ mai obține venituri și din calitatea de manager la ELSACO ELECTRONIC SRL și ELSACO ENGINEERING. În anul fiscal anterior, ILIUȚĂ a încasat aproape 160.000 de lei de la ELSACO.

Implicat în politică, trasesist politic declarat, în 2012 Viorel ILIUȚĂ a fugit de la conducerea orașului, demisionând atât din funcția de viceprimar, cât și din cea de consilier local. Acum, ILIUȚĂ este încrezător și se vrea în PARLAMENT! Poate remunerația unui parlamentar îl va face pe liberalul ILIUȚĂ să reziste un mandat la centru.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Anchete

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top