SHARE

Criza COVID extrem de profitabilă pentru firmele cu conexiuni

Situația pandemică prin care trecem de mai bine de 8 luni de zile impune măsuri de prevenție mult mai drastice. În acest context, toate instituțiile sunt supuse la cheltuieli suplimentare pentru echipamente de protecție.

În mod deosebit, unitățile spitalicești sunt nevoite să suplimenteze numărul  echipamentelor de protecție.

„Mavromati” a cumpărat echipamente de protecție de la o firmă care se ocupă cu administrarea paginilor web

Astfel, în data de 17 noiembrie, Spitalul Județean „Mavromati” a încheiat un contract în valoare de 435.300 RON pentru furnizarea de echipamente de protectie necesare combaterii epidemiei de Covid-19.

Contractul prevede achiziția de 10.000 de combinezoane de protecție, 20.000 de măști de protecție FFP2/KN95 și 4.600 de măști de protecție FFFP3 / KN99. 

Firma către care „Mavromati” a plătit aproape 500.000 de lei pentru furnizarea echipamentelor este o firmă din Iași, QMOBILI S.R.L., care are ca obiect principal de activitate „Activități ale portalurilor web”.

QMOBILI SRL, firma cu un angajat care furnizează echipamentele de protecție pentru Spitalul Județean

Economia românească este una plină de paradoxuri. Dincolo de faptul că foarte multe firme care învârt milioane au doar sedii sociale de apartament mai figurează și cu maxim 2-3 angajați, sau cu 1 angajat cum este și cazul de față.

Citeste si   Decizie DRAMATICĂ. Marea Britanie impune și carantină, indiferent de rezultatul testului COVID

Aici se încadrează și furnizorul QMOBILI S.R.L. care alimentează Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani cu echipamente de protecție necesare în lupta contra virusului SARS-CoV-2.

Având drept obiect principal de activitate „Activități ale portalurilor web” și un SINGUR ANGAJAT, QMOBILI S.R.L. bifează contract după contract cu instituțiile de stat. Mai mult, anul trecut firma a raportat o cifră de afaceri de aproape 7.000.000 de lei și un profit de peste 200.000 de lei.

Citeste si   FOTO Proteste de amploare la Paris față de modificările aduse legilor siguranței naționale

QMOBILI este deținută de Marius Adrian MORARU, care figurează ca administrator, iar asociat unic este Maria MORARU.

În primii 2 ani de activitate, firma nu avea niciun angajat, mai apoi, în 2014, QMOBILI S.R.L. figura cu 2 angajați. Până în 2017, firma și-a continuat activitatea cu 2 angajați. De atunci, și până în prezent, QMOBILI are un singur angajat.

Pe parcursul acestui an, QMOBILI a încasat peste peste 600.000 de lei din contracte cu instituțiile de stat. De altfel, de la înființare și până în prezent, firma ieșeană a încheiat un număr de 316 contracte cu instituții de stat, în valoare de aproape 1.500.000 lei. 


SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ